“Denne mand dør om lidt”-forside får skarp kritik

En mand, der klamrer sig til perronen og forgæves prøver at slippe væk, inden han bliver ramt af et tog, fik hele forsiden på New York Post. Fotografen siger, han forsøgte at varsle togføreren med sin blitz, men var forsiden okay?

En mand, der klamrer sig til perronen og forgæves prøver at slippe væk, inden han bliver ramt af et tog, fik hele forsiden på New York Post. Fotografen siger, han forsøgte at varsle togføreren med sin blitz, men var forsiden okay?
"DOOMED", stod der med store typer på forsiden af New York Post i går. Ledsaget af teksten: "Skubbet ud på togskinnerne, denne mand skal til at dø". Og et stort foto af en mand, der forsøger at kravle væk fra skinnerne og tilbage på perronen, imens han kigger lige ind i lygterne fra det tog, der få sekunder efter slår ham ihjel.

Fotografen bag billedet, freelancer R. Umar Abbasi, stod tilfældigt på perronen, skriver Gawker.com. Fotografen fortæller selv, at han tog kameraet frem og forsøgte at varsle togføreren ved at tage billeder med blitz – lyset skulle virke advarende. Det virkede ikke, men Abbasi endte med en række fotos af mandens sidste sekunder, inden toget kørte ham over.

Billederne blev vist i næste dags New York Post, blandt andet ud over hele forsiden. Men er det okay?

Gawker.com har spurgt en række anerkendte og prisbelønnede amerikanske fotografer, hvad de ville have gjort – og om fotografen gjorde det rigtige.

Tidligere Pulitzer-vinder Vincent Laforet mener, fotografen tilsyneladende gjorde det eneste, han kunne.

"Da jeg ikke selv var der, må jeg stole på Abbasis udlægning af, hvad der skete. Hvis han følte, at han ikke fysisk kunne nå hen til manden, der var fanget på skinnerne, i tide, så kan det faktisk have været hans eneste udvej at bruge sin flash til at få togførerens opmærksomhed," siger han.

Ross Taylor, fotograf ved The Virginian Pilot, peger især på spørgsmålet om, hvorvidt billederne skulle være bragt.

"Jeg ville ikke have bragt billedet som New York Post gjorde på forsiden. Hvis det var en stor nyhedshistorie, som fortjente så stor opmærksomhed, ville det være én ting. Men efter min mening var det ikke en stor nyhedshistorie, så jeg mener ikke, det var den rette beslutning," siger han.

Du kan læse mange flere refleksioner fra fotograferne her.

Og du kan læse Berlingskes USA-korrespondent Poul Høis mening om sagen her.

0 Kommentarer