Årets sidste Ingeniøren-forside er laserbrændt i birkefinér

”Det giver en lækker stoflighed, at det faktisk er lavet fysisk og kun til det her magasin.” Sådan siger Ingeniørens designchef, Nanna Skytte, der har fået laserbrændt en illustration til årets sidste forside. Det er første, men nok ikke sidste gang, hun gør det

Femern-forbindelsen, et datacenter med en kat på og en raket på vej mod månen. Det er nogle af de elementer, fagbladet Ingeniøren har samlet i en illustration til forsiden af deres ’året rundt’-magasin.

Men det er ikke en helt almindelig illustration lavet digitalt eller med pen på papir. Ingeniøren har nemlig fået laserbrændt illustrationen i birkefinér og efterfølgende affotograferet finérpladen i et studie.  

”Det var lidt angstprovokerende at uploade vektor-filen med illustrationen, for vi kunne ikke få lov til at komme med ud og se, når det blev brændt. Og man aner jo ikke, hvordan det kommer til at se ud. Men jeg synes faktisk, den blevet præcist, som jeg havet håber på,” fortæller Ingeniørens designchef, Nanna Skytte.  


Forsiden, som den endte med at se ud. Foto: Ingeniøren

Havde to idéer til at gøre forsiden fysisk

Det er Nanna Skytte selv, der sammen med en assistent har lavet illustrationen. Hun fortæller, at ’året rundt’-magasinet udkommer hvert år og samler de vigtigste temaer inden for Ingeniørens verden fra året, der er gået.

”På forsiden prøver vi altid at lave noget, der samler alle temaerne fra bladet. Nogle gange har vi lavet en collage med illustrationer og fotos fra artiklerne, men i år havde vi lyst til at lave noget mere fysisk,” siger Nanna Skytte.

Hun forklarer, at Ingeniøren havde to forskellige idéer til at gøre dette. Den ene var at laserbrænde den på en finérplade, den anden var at få den skåret ud i en gennemsigtig akrylplade. Og faktisk fik de lavet begge versioner.

”Begge dele så fede ud, og det var virkelig sjovt at få dem lavet. Men den laserbrændte havde mere fysisk kvalitet og fungerer bedre som forside med henvisninger på. Det ser mere hjemmelavet og rart og håndgribeligt ud end det andet,” siger Nanna Skytte.


Her er de to bud på fysiske forsider, som Ingeniøren fik lavet. Den til venstre er skåret i akryl, den anden laserbrændt på finér. Foto: Ingeniøren

Nemt og billigt

Laserskæringen fik Ingeniøren lavet hos et firma, der hedder Cutter. Processen var nem, og priserne var overkommelige, fortæller Nanna Skytte.

”Man skal egentlig bare oploade sin fil og selv bestemme, hvilke streger der skal være kraftigt brændt, og hvilke der skal være fint brændt. Det var sjovt og overraskende billigt, så jeg tænker da, at jeg gerne vil gøre det igen en anden gang,” siger designchefen, som er glad for resultatet.

”Det giver en lækker stoflighed, at det faktisk er lavet fysisk og kun til det her magasin.”

Er det en sjov gimmick – eller er der en dybere mening med ikke bare at få lavet illustrationen med pen på papir?

”Der var ikke nogen anden grund, end at det så fedt ud og var en god måde at samle alle temaer og illustrationerne i bladet i én illustration. Og så tror jeg også, vores læsere synes, det er hyggeligt at blive mindet om, at der også er en fysisk verden derude. At alt ikke er 100 procent digitalt,” siger Nanna Skytte.

Set i bagklogskabens lys har hun kun en fortrydelse:

”Jeg tror faktisk, det kunne se endnu federe ud at få det graveret ud i metal. Alle historierne i bladet handler også om metal på en eller anden måde,” siger hun.

2 Kommentarer

Øjvind Hesselager
21. DECEMBER 2018
Hej Troels

Hej Troels

Jeg vælger at tage dig alvorligt, håber ikke det er en fejl.

Vi har ikke skrevet Breaking News. Det har du. Jeg tolker det således, at du forventer, at journalisten.dk er nyhedsførende - og ikke andet.

Men vi er andet. Vi favner faglighederne i DJ. Også det visuelle. Jeg havde nær skrevet: Især det visuelle.

Som bliver mere og mere centralt. Det samme gør høj kvalitet. Derfor er det en vigtig historie. Fordi alle kan lave dårlig kvalitet.

Faglighed gør en forskel.

Godt nytår!!

Mvh
Troels Schmidt
21. DECEMBER 2018
Spændende breaking news...
Spændende breaking news... Hvad med at få laserbrændt "Journalistens" logo på et lokumsbræt… ;)