Den Korte Radioavis skulle have været en del af det nye Radio24syv. Nu er det forbi

Rasmus Bruun og Frederik Cilius skulle have kørt ’Den Korte Radioavis’ videre, hvis Radio24syv var blevet DAB-kanal. Nu er radioprogrammet helt færdigt. ”Jeg kan ikke se det fungere andre steder,” siger Rasmus Bruun - men …

’Den Korte Radioavis’ som radioprogram er færdigt.

Det bekræfter Rasmus Bruun fra programmet. Og han afslører også, at han og Frederik Cilius havde sagt ja tak til at fortsætte programmet på Radio24syv, hvis kanalen onsdag havde vundet udbuddet om en ny DAB-kanal.

”Det var planen. Vi er ret sikre på, at det er det eneste sted, ’Den Korte Radioavis’ kan laves. Med de mennesker og de kræfter, der er ombord, Mikael Bertelsen især, er det det eneste sted, vi kan se en fremtid,” siger Rasmus Bruun, der understreger, at Mads Brügger også har været afgørende for programmets succes – og afviser et tilbud fra Zetland om, at de kan lave programmet der.

”At Zetland vil stille lokaler til er meget sødt. Men når vi er så mange mennesker involveret, kan det bare ikke lade sig gøre.”

Ifølge Rasmus Bruun har det været en unik satiremulighed, holdet bag ’Den Korte Radioavis’ har haft på Radio24syv.

”Vi har ikke oplevet det nogen andre steder. Jeg kan ikke forestille mig nogen redaktion derude, der kan tilbyde det samme. Vi føler derfor, det er bedre at sige, at det var ’Den Korte Radioavis’,” siger han.

Afskedssalut ved radioen

’Den Korte Radioavis’ kommer til at sende på alle hverdage frem til, at Radio24syv har sin sidste sendedag den 31. oktober. Han lover, at programmet vil gå ud med et brag.

”Det bliver meget vemodigt. Det gør det da helt sikkert. Det kan vi ikke komme udenom. Vi er virkelig stolte og glade for det, vi har skabt. Det er en meget speciel følelse,” siger Rasmus Bruun.

På Facebook er der blandt andet oprettet en begivenhed, hvor programmets fans den 31. oktober vil vinke farvel til kanalens værter, når det sidste program er sendt.

”Jeg har indtryk af, at der kommer en del og tager afsked, og der vil vi glæde os til at få sagt ordentligt tak til dem,” siger han.

Bruun: Tak er et fattigt ord

’Den Korte Radioavis’ har i sin levetid også fået skarp kritik – særligt af politikere, der mente, at programmet var langt over stregen. En kritik, Radio24syv generelt har afvist.

”Som det ser ud nu i dagens Danmark, er der ikke plads til sådan en journalistisk, satirisk vagthund. Det er meget ærgerligt, at der skal være så ufatteligt lavt til loftet i det her land,” siger han.

Og så retter han en kæmpe tak til programmets fans.

”Der er tak virkelig kun et fattigt ord,” siger han.

Man kan ikke slå karaktererne ihjel

”Det har på alle måder været overvældende at møde reaktionen på det, vi har sendt ud. Vores fans er meget unikke og søde og rare, når de henvender sig til os. Jeg tror, det hænger sammen med det, vi sender ud i æteren. Hvis vores fans er resultatet af det, så er jeg meget stolt af det, vi har skabt.”

Det er dog ikke sidste gang, karaktererne Kirsten Birgit og Rasmus Bruun fra ’Den Korte Radioavis’ kommer til at lave noget.

I 2020 laver holdet bag ’Den Korte Radioavis’ skuespillet ’Sommer på Birgitø’. Om der derefter nogensinde kommer noget med Kirsten Birgit igen, ved Rasmus Bruun ikke.

”Vi har ikke andre ting planlagt endnu,” siger han. ”Men jeg tror ikke, man kan slå karaktererne ihjel, selv om man lukker radioen.”

Præciseret klokken 11.29. Det er nu understreget i artiklen, at Rasmus Bruun selvfølgelig også mener, at Mads Brügger har været afgørende for Den Korte Radioavis’ succes. Ikke kun Mikael Bertelsen.

8 Kommentarer

Jimmi kleiner
27. OKTOBER 2019
Tak for alle de gode grin i selskab med dkr. Er virkelig ked af at det stopper men det stopper på toppen. Endnu en gang tak.......
martin spang olsen
26. OKTOBER 2019
Let's face it, ikke alt på 24syv var perfekt. Der var meget sniksnak, mange selvfede værter, og hele kanalen havd/har en blå slagside. Men Den korte Radioavis skuffede aldrig. Dogmet om at ville genere ALLE gjorde det umuligt at fange dem på det gale ben. Deres originalitet, seriøsitet (ja) og superkreative tilgang kaldte altid på en overrumplet latter. Skønt at nogen endelig kaster sig over den politiske dobbeltmoral, forkerte kommaer og foie gras'ens overlevelse!
Patrick Agergaard
25. OKTOBER 2019
Tak! Tusind tak! For os fans er tak også kun et fattigt ord. I har rystet os, flyttet os og elsket os på en helt særlig måde. I har fuldstændig disruptet måden at lave politisk satire på. I har sendt det ene leverstød efter det andet ind på Folketinget og hvem der ellers stak næsen frem. Jeres mod og talent er unikt på adskillige planer. Jeg savner allerede DKR helt ind i sjælen.
Jane Winum Thomsen
25. OKTOBER 2019
Man kan heldigvis ikke lukke en ny standard efter den er sat.
Marianne Neldeborg
25. OKTOBER 2019
Danmark har brug for Radio24syv og i særlig grad ‘Den korte radioavis’!!!

Vores samfund er en legeplads forbeholdt deltagelse af magthaverne med deres-efter forgodtbefindende-kriminerende diskurser, “skrivebords tomater” som medløbere og korrumperede “influencers” der fylder resten af befolkningen med nonsens og skaber “innovativ støj” så vi ikke kan tænke klart længere.

Jeg er konstant indigneret over de daglige løgne, vi bliver fodret med...og de tiltager i antal og størrelse!

Et demokratisk land bør have bare ÉN fornuftens stemme, når magthaverne udviser utilstedelig adfærd!!!
Den stemme, kunne høres alle hverdage mellem kl 12 og kl 13 på Radio24syv.

Seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm formåede at vække befolkningen, samt at give os en times dagligt afløb for frustrationerne.
Den korte Radioavis var folkeopdragelse plus satire på højeste niveau.
I vil blive savnet efter Jeres “lys går ud”!!!
Vores eneste alternativ til det daglige åndehul, må være, at gå ROGUE.

"Stol på ingen. Stil spørgsmål ved alt!"
-citat: Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm

Flere

Læs også

Jørgen Ramskov

Rasende radiodirektør åbner for 24syvs planer: ”Altså. Er der ikke en person med medieindsigt til stede?”

24. OKTOBER 2019
De ansatte på Radio24syv, da beskede om lukningen lander.

Den originale taleradio skal dø: ”Kniven er blevet ført helt ind”

23. OKTOBER 2019
<span class=Satiriker om Den Korte Radioavis: “Problematisk, at man smider en uskyldig under bussen”">

Satiriker om Den Korte Radioavis: ”Problematisk, at man smider en uskyldig under bussen”

21. JUNI 2019