Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund har på møde tirsdag besluttet at gennemføre ændringer i budgettet for 2019.
Det skyldes, at forbundet kan se frem til underskud på driften i 2019 og i årene frem.
Formand Lars Werge orienterede om beslutningen efter hovedbestyrelsens drøftelse, der var lukket for referat.
Det er besluttet, at DJ indfører ansættelsesstop i 2019. Desuden skal DJ gennemføre en samlet besparelse på 1,5 procent på budgettet. Endelig budgetter DJ med en medlemsfremgang på 2 procent.
Kontingentindtægt vokser mindre
Det er også besluttet, at direktør Linda Garlov på hovedbestyrelsesmødet i januar skal fremlægge et katalog over mulige besparelser, der viser, hvordan besparelsen på de 1,5 procent kan nås.
Som Journalisten senest beskrev i september, vil Dansk Journalistforbund (DJ) få et underskud på cirka 4 millioner kroner i 2018.
Underskuddene på driften skyldes blandt andet, at forbundets kontingentindtægt vokser mindre end forventet.
I flere år har DJ forventet at få 3 procent flere medlemmer per år. Sidste år skruede ledelsen forventningerne ned til 2,5 procent, men realiserede kun 1 procent.
Størstedelen af DJ’s nye medlemmer er desuden studerende, som betaler nedsat kontingent på 77 kroner om måneden, hvorimod mange af dem, som forlader DJ, har været fuldt betalende medlemmer.
7 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jeps, enig. Distributionen er ikke det største af DJ’s problemer (eller af mine problemer med DJ). Men tak for svaret, jeg ser frem til at nogen svarer på det andet også.
Kære Michael
Tak for kommentaren. Ja, vi har desværre et gigantisk problem med at lande Journalisten korrekt hos dig - og også enkelte andre steder. Der er mennesker indblandet - og det går desværre nogle gange systematisk galt. Men som du ved: Jeg har ikke givet op.
Mange venlige hilsner
Undtagelsesvis enig med formanden, DJ bør i den grad gære noget for fastholdelsen. Her tænker jeg ikke udelukkende på den parodisk ringe distribution af Journalisten, men først og fremmest på at min fagforening venligst bedes lade være med at opføre sig dilettantisk.
Jeg nævner i flæng sexchikanesagen, nedsættelsen af praktikanternes løn, aflads-elementet i praktikantvejledetuddannelsen hvor man skal sidde og ‘reflektere’, formandens ikke-evne til at kende forskel på journalistik og kommunikation, ønsketænkningsbudgettering og man kunne blive ved. Det er for langt ude når de største successer er ikke-fusionen og ikke-flytningen.
Spørger I folk der melder sig ud hvorfor? Hvis ja, hvor stor andel svarer at det er fordi set er for pinligt at være medlem? Det bliver det jeg svarer, hvis det kommer dertil.
Kære Andreas Reinholt,
Vores analyse af medlemstil- og afgang viser, at DJ fortsat ikke har problemer med at få nye medlemmer. Men antallet af medlemmer, der forlader DJ, er til gengæld vokset de seneste år, og det er årsagen til, at væksten i vores medlemsfremgang er taget af.
Derfor har Hovedbestyrelsen og organisationen også rigtig meget fokus på at arbejde med fastholdelse af medlemmer. Griber vi det rigtigt an, vil vi forhåbentlig kunne stoppe "svingdøren" i udadgående retning.
Men det er klart, at når uddannelser nedprioriteres, så kan det godt få en effekt på antallet af indmeldelser.
MVH Lars W.
Og den vrede, der vælter ud over kommunikatørerne fra journalisterne, er nok også med til, at specialgruppen DJ Kommunikation har et ret stort antal udmeldelser for tiden.
Løsning: Lad os lave et fagligt kartel/et forbund med Kommunikation og Sprog samt Bibliotekarforbundet (de flirter kraftigt med hinanden)og lad os give journalisterne muligheden for at være alene i Journalistforbundet efter samme model som Pressefotografforbundet, mens vi andre slår sig sammen i de grupper, vi ønsker at være i. Det vil give et stærkt kartel/forbund med 40 millioner ekstra kontingentkroner om året. Og lad os fusionere AJKS med Min A-kasse, så vi får bedre plads i forbundshusene og mindre at holde styr på. Udgifterne bør der også kikkes på.
Flere