Vilhelmsen fik besøgstal til at boome i Kerteminde

”En uklar udtalelse” fra SF's formand, Annette Vilhelmsen, til Kjerteminde Avis blev læst i hele landet og fik kliktallet til at eksplodere. Journalisten bag artiklen fortæller om forløbet

Søndag lavede Kim Jørstad fra Kjerteminde Avis et interview med SF's formand og erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen, der fik landsdækkende opmærksomhed. I interviewet sagde hun blandt andet, at danske virksomheder modarbejder regeringens krisepolitik: ”De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering.”

Det vakte opsigt på Christiansborg, blandt københavnske journalister og erhvervslivets interesseorganisationer.

I går erkendte Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse, at nogle af udtalelserne havde været lidt ”uklare”.

Flotte kliktal

Kim Jørstad interviewede Annette Vilhelmsen i hendes hjem i Kerteminde, og han siger, at målt i trafik på hjemmesiden har artiklen fået 3.117 klik.

»Det er et flot tal. Når vi laver en artikel, der ikke har landspolitiske konsekvenser, er 1.000-2.000 klik et godt tal,« siger han.

Kim Jørstad fortæller, at interviewet kom i stand, fordi han kender Annette Vilhelmsen personligt og i lang tid har bedt om interview, fordi hun er en kendt lokalpolitiker – som nu også er SF-formand og minister.

»Det er ikke noget, vi er vant til. Jeg ville gerne tale med hende om, hvordan det gik – og om forsiden og bagsiden ved at være politiker,« forklarer Kim Jørstad.

Han siger, at han under interviewet vidste, at nogle af Annete Vilhelmsens udtalelser kunne være kontroversielle.

»Det var, da hun viste forståelse for socialdemokraten Bjarne Laustsens forslag om at forlænge dagpengeperioden, ved at de ledige kom i uddannelse. Der ville der være noget krudt, tænkte jeg.«

Men den mest voldsomme reaktion kom på en anden del af interviewet.

 

"Håner virksomheder"

Tirsdag skrev folketingsmedlem for Liberal Alliance Merete Riisager på Kjerteminde Avis’ hjemmeside, at ministeren hånede virksomheder, når hun – i Merete Riisagers udlægning – sagde, at virksomhederne skulle tænke mere positivt og holde op med at fokusere så meget på at tjene penge.

»Da jeg så det indlæg, tænkte jeg: ”Nå, Kjerteminde Avis bliver også læst derovre,« siger Kim Jørstad.

Kim Jørstad tror ikke, at Annette Vilhelmsen brugte Kjerteminde Avis som ”plantningsmedie”, hvor hun kunne komme ud med landsdækkende budskaber i et lille lokalmedie.

Den taktik praktiserede den tidligere forsvarsminister Søren Gade i længere tid ved kun at udtale sig til Dagbladet Holstebro/Struer.

»Jeg tror, hendes ambition var at brage igennem lokalt.«

 

Opdateret 17/1-13 – fejl i fynsk politikers navn er rettet.

3 Kommentarer

Jonas Sølberg
20. JANUAR 2013
Lad os da bifalde en
Lad os da bifalde en journalist som trods sin politiske tilknytning til SF, alligevel fyrer en historie af, som utvivlsomt har rystet hans parti, og måske saver AV midt over, inden hun opdagede at hun var blevet minister. Det er uden tvivl den bedste historie midt i al balladen. Det havde ingen af landets partipolitiske morgenaviser gjort på tværs af de optegnede fronter. Props til Kim og en integretitet som er en mangelvare.
Geert Mørk
17. JANUAR 2013
Det er vel noget af det mest
Det er vel noget af det mest underlige en dansk minister har sagt i årtier. At dansk erhvervsliv har rottet sig sammen med de borgerlige for at modarbejde vækst i Danmark. Virkelig syret. Og damen er så også blevet banket på plads i dag af Thorning, og blevet kaldt en offentlig hjerneblødning af kolleger i regeringen.

Iøvrigt er omtalte Kim Jørstad fra Kjerteminde Avis der lavede interviewet partikammerat med minister Vilhelmsen og medlem af SF´s bestyrelse i Kjerteminde :-)
Kjeld Ammundsen
17. JANUAR 2013
Erhvervslivets kærlige og
Erhvervslivets kærlige og ukritiske forhold til Kina fortæller at SFeren har ramt plet