Kristoffer Eriksen forlader Radio24syv i protest

Radiovært på Radio24syv Kristoffer Eriksen har besluttet at stoppe på Radio24syv før tid. Det sker på grund af den undskyldning, Radio24syv har givet til Politiforbundets formand Claus Oxfeldt. Jørgen Ramskov ønsker ikke at udtale sig

Der kan nu skrives endnu et kapital i sagen om ordstriden mellem Radio24syvs journalist Kristoffer Eriksen og Politiforbundets formand Claus Oxfeldt.

Tirsdag kunne Journalisten fortælle, at Radio24syv har givet Claus Oxfeldt en skriftlig undskyldning underskrevet direktør og ansvarshavende chefredaktør Jørgen Ramskov. Det har fået politiformanden til at ophæve sin otte måneders boykot af radiostationen.

Savner opbakning fra nyhedsledelsen

Men undskyldingen får nu Kristoffer Eriksen til at meddele Jørgen Ramskov, at han stopper på radiokanalen med øjeblikkelig virkning. Undskyldningen blev nemlig forhandlet på plads, uden at Kristoffer Eriksen selv var involveret.

”Kristoffer Eriksen føler ikke, at Nyhedsledelsen med undskyldningen har bakket ham op – men tværtimod hængt ham ud. Han mener ligeledes, vi burde have inddraget ham i forhandlingerne med Oxfeldt,” hedder det i en mail fra ledelsen til medarbejderne.

Kristoffer Eriksen skulle i forvejen været stoppet på Radio24syv ved årets udgang. Han blev tidligere på måneden præsenteret som en af de nye værter på DR-programmet Detektor, hvor han tiltræder 1. januar 2018. 

I foråret lå skylden hos Oxfeldt

Journalisten beskrev striden mellem Oxfeldt og Eriksen første gang i april 2017. Her sagde nyhedschef på Radio24syv Simon Andersen, at det var Claus Oxfeldt, der burde undskylde.

”Hvis nogen skylder nogen en undskyldning her, så synes jeg, det er Claus Oxfeldt, der skylder 24syv en undskyldning," sagde Simon Andersen dengang.

Kristoffer Eriksen, Jørgen Ramskov og Simon Andersen ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Forkert at kalde Oxfeldt løgner
Striden bunder i en debattråd på Twitter mellem Kristoffer Eriksen og Politiforbundets formand Claus Oxfeldt i begyndelsen af marts 2017. Her kaldte Kristoffer Eriksen i debatten Claus Oxfeldt for ”fuld af løgn”.

Den førte til, at Claus Oxfeldt besluttede sig for at boykotte Radio24syv i marts 2017 – en boykot han har fastholdt i otte måneder – indtil han for fire uger sig fik en skriftlig undskyldning fra Jørgen Ramskov.

I den forbindelse forklarede Jørgen Ramskov, at sagen bundede i en kæde af misforståelser.

”Claus skriver noget, som han dagen efter selv retter. Vi har beskyldt ham for at lyve, og det skal man jo ikke. Og det har vi sagt til ham, at det var forkert af os,” sagde Jørgen Ramskov tirsdag.

Der er forskel på at lyve og misforstå

I beskeden til medarbejderne står der, at Radio24syv ikke har undskyldt noget som helst af det journalistiske indhold.

”Radio24syv har alene undskyldt, at vi både i tweets den pågældende dag og i det efterfølgende skriftlige svar beskyldte Claus Oxfeldt for at lyve.”

Ifølge ledelsen var det ikke i orden at kalde Claus Oxfeldt en løgner.

”Der er forskel på at lyve og misforstå.”

4 Kommentarer

Erik Høgh-Sørensen
30. NOVEMBER 2017
Både i den konkrete sag om
Både i den konkrete sag om Kristoffer Eriksen og i den større sag om Claus Oxfeldts EU-misinformation op til folkeafstemningen 3. december 2015 fremstår Oxfeldt som utroværdig og udemokratisk over for de menige medlemmer af Politiforbundet.
Så tak til Kristoffer Eriksen for at sige tingene ret ligeud.
Og forunderligt, at 24/7 radioledelsen ligger under for politisk pression?
Er dette mon tegn på, at 24/7 er færdig som en fri, ofte sjov, og ofte velinformeret nyhedskilde?

PS: Jeg er BÅDE DF-politiker OG journalist, herunder tidl. EU-korrespondent for Ritzau: Oxfeldt var bund-utroværdig op til 3. december.
Bo Sørensen
30. NOVEMBER 2017
Det nye job venter jo
Det nye job venter jo allerede.
Manden trænger vel bare til en måneds ferie og det skal da være ham vel undt....men samtidig er det en god anledning for Kristoffer Eriksen at slå sit navn fast som en stridbar og principfast journalist.
Jeg forstår dog ikke 24/7's aktion i sagen....sagen havde vel løst sig selv ved årsskiftet når K.E alligevel var rejst.
Henrik Jørgensen
30. NOVEMBER 2017
MEN det er jo Kristoffer
MEN det er jo Kristoffer Eriksen, der på sin egen Twitter-konto har skrevet, at Oxfeldt var fuld af løgn og patetisk.. Hvordan kan Radio24/7 undskylde for det?
Uwe Max Jensen
30. NOVEMBER 2017
LOL

LOL

Forlader Radio24syv i protest? Manden har jo fået nyt job.