Metroxpress fortryder »dum rubrik« om danske elever

På forsiden i dag skriver Metroxpress om en folkeskole uden etniske danskere, men i overskriften hedder det, at skolen er ’uden en eneste dansk elev’. Chefredaktøren lægger sig fladt ned: »Det er jo decideret forkert at skrive – så det er bare en dum rubrik,« siger han til Journalisten

”Folkeskole er uden en eneste dansk elev”. Sådan lyder rubrikken på forsiden af Metroxpress i dag. I brødteksten nedenunder kan man læse, at der er tale om en skole i Aarhus uden en eneste etnisk dansk elev blandt de 300 elever.

Rubrikken har i dag fået flere til at skrive til chefredaktør Jonas Kuld Rathje, fortæller han. Og selv er han heller ikke glad for forsiderubrikken.

»Allerede da jeg så avisen, syntes jeg, at der var et problem her. Problemet er, at vi skriver, der ikke er nogen danskere i den skole. Og det er jo decideret forkert at skrive – så det er bare en dum rubrik. Der er masser af danske elever, selv om der ikke er nogen af dem, som man kan kalde etniske danskere. Men danskere må man dog trods alt kalde dem uanset hvad,« siger han.

Hvordan kan sådan en fejl være sluppet igennem redigeringen?

»Fejl kan altid slippe igennem. En forklaring kan måske være, at når man skal skrive rubrikker, der skal passe på et særligt mål, kan det nogle gange være svært med lange og knudrede ord. Det skal ikke være en undskyldning, men det kan måske forklare det,« siger Jonas Kuld Rathje.

Selve historien fra dagens forside mener chefredaktøren dog ikke, at der er noget galt med. I artiklens brødtekst bliver folkeskoleeleverne, der er tale om i artiklen, nemlig betegnet som ikke-etniske danskere.

Har I tænkt jer at gøre jeres læsere opmærksomme på, at I beklager rubrikken fra i dag, i avisen i morgen?

»Nej, det tror jeg ikke. Så er tingen heller ikke større for os. Vi må bare erkende, at vi laver fejl en gang imellem. Men det er ikke noget, vi vil gøre yderligere ved,« siger han.

0 Kommentarer