BTMX vil fyre alle faste fotografer

BTMX nedlægger hele fotoafdelingen. Derudover lægges op til at skære fire journalister og to redigerende på sportsredaktionen, og tre andre redaktionelle stillinger skal findes. Det har ledelsen netop meddelt medarbejderne, erfarer Journalisten (opdateret 12.25: Ledelsen ønsker ikke at udtale sig)

Fem fotografer, fire journalister og to redigerende på sportsredaktionen, og tre yderligere stillinger.

Sådan lægger ledelsen op til at finde de 14 redaktionelle stillinger, som BTMX skal skære i forbindelse med den varslede sparerunde. Det har medarbejderne netop fået at vide, erfarer Journalisten.

Der er i alt 22 medarbejdere på de to sportsredaktioner. Det er BT’s fotoredaktion, der nedlægges, da MetroXpress nedlagde sin i 2013. De to nuværende fotopraktikanter på BT får ifølge Journalistens oplysninger tilbudt at fortsætte hos Berlingske Medias fotobureau Scanpix.

Samtidig skal antallet af chefer skæres fra 17 til 12, lyder det.

Ifølge Journalistens kilder er det blevet meldt ud, at nogle af stillingsnedlæggelserne på sporten kan findes andre steder.

95 fastansatte tilbage

Når fyringsrunden er gennemført, forventer ledelsen, at der er 95 fastansatte redaktionelle medarbejdere tilbage heraf 12 chefer.

Da fusionen mellem BT og MetroXpress blev meldt ud i november, sagde konstitueret chefredaktør Jens Grund, at det ville betyde besparelser og afskedigelser.

“Vi skal til at bygge en rumraket. Først når vi har bygget den, kan vi se, hvor mange vi skal være i den,” sagde Jens Grund dengang til Journalisten.

Redaktionerne på BT og Metroxpress flytter sammen i en fælles redaktion i BT’s lokaler hos Berlingske Media i Pilestræde i København.

Ledelsen ønsker ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt.

“Som udgangspunkt udtaler ingen fra ledelserne hos MX, BT og Berlingske Media sig, mens der pågår forhandlinger. Lige nu er fokus rettet mod at opnå de bedste resultater gennem de interne forhandlinger, der foregår,” skriver Gitte Bisse Bertelsen fra Berlingske Medias kommunikationsafdeling i en mail til Journalisten.

23 stillinger i alt

I alt skal 23 stillinger nedlægges, oplyste ledelsen i går. Og nu er de fleste af de 14 redaktionelle stillinger altså fordelt.

Det reelle antal stillinger, som fjernes, er dog større, sagde BT-tillidsmand Jesper Vestergaard Larsen til Journalisten i går.

“I det tal, som ledelsen har meldt ud i dag, er der allerede trukket en del ledige stillinger fra. Det betyder, at der reelt set er tale om en endnu større nedbemanding,” sagde han.

På orienteringsmødet blev det også sagt, at både BT og MX fortsat skal udkomme hver især, både på print og web. Alle medarbejdere skal kunne levere til begge udgivelser.

Gør som Ekstra Bladet

Når BTMX nedlægger fotoafdelingen, træder de i samme fodspor som konkurrenten Ekstra Bladet. Som Journalisten kunne fortælle i august sidste år, valgte Ekstra Bladet i en sparerunde at nedlægge fotoafdelingen og opsige de fire faste fotografer.

Næste skridt er forhandlinger mellem tillidsfolk og ledelse om, hvorvidt det bliver muligt med frivillige fratrædelser.

»Vi håber og tror på, at vi får mulighed for frivillige fratrædelser. Vi håber, at vi på den måde kan klare sparerunden, uden at nogen skal fyres. Men der er ingen garantier. Vi har allerede været igennem mange fyringsrunder, og derfor har mange af dem, der har overvejet at tage frivillig fratrædelse, allerede gjort det,« sagde Jesper Vestergaard Larsen i går.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra tillidsfolkene.

Opdateret klokken 11.09: Antal chefstillinger, som skæres, tilføjet. Opdateret klokken 11.13: Antal medarbejdere på sporten samt antal fastansatte efter fyringsrunden tilføjet. Opdateret klokken 12.25: Ledelsen ønsker ikke at udtale sig. Opdateret klokken 13.07: Nogle af de seks stillinger fra sporten kan findes ved at nedlægge stillinger andre steder. Opdateret klokken 14:36: Fotopraktikanter kan fortsætte på Scanpix

0 Kommentarer