Sperling om bank-undskyldning: Ynkeligt og patetisk knæfald

Kommunikationsrådgiver Joachim Sperling giver Danske Banks undskyldning en bredside: »Det er et knæfald for en proletariseret debat, og det er simpelthen så falskt,« siger Sperling, der i sidste uge gik imod folkestemningen ved at forsvare Danske Banks nye kampagne i medierne

Kommunikationsrådgiver Joachim Sperling giver Danske Banks undskyldning en bredside: »Det er et knæfald for en proletariseret debat, og det er simpelthen så falskt,« siger Sperling, der i sidste uge gik imod folkestemningen ved at forsvare Danske Banks nye kampagne i medierne»Jeg vågner klokken seks i morges, og det første, jeg hører, er, at Danske Bank har sagt undskyld. Så tænker jeg ”åhh nej,” for nu har jeg jo forsvaret kampagnen i medierne, og så lægger de sig nu ned for pøbelvælden,« siger Joachim Sperling til journalisten.dk.

Han er kommunikationsrådgiver og har altså tidligere forsvaret Danske Banks kontroversielle ”New Standards”-kampagne, dels i Deadline, dels på kommunikationsforum.dk, hvor hans synspunkter kom i kraftig modvind.

I dag har Danske Bank så givet en offentlig undskyldning i Politiken i kølvandet på den store folkelige modstand mod kampagnen,og det er langt fra i orden, mener han.

»Jeg synes, at det er trist at se, at så stor en virksomhed laver sådan et knæfald i et forsøg på at komme tilbage på sporet. Det synes jeg er topmålet af ynkelighed og patetisk adfærd,« siger Joachim Sperling.

Men han kan godt sætte sig ind i, hvorfor de har gjort det .

»Jeg forstår godt, hvorfor de har gjort det, for de aner jo ikke, hvad de skal gøre og gribe i, de er jo fuldstændigt rundbarberet,« siger han.

Kritikken er forelagt Danske Bank, som ikke har nogen kommentarer.

2 Kommentarer

Bent Johansen
20. DECEMBER 2012
Re: Sperling om bank-undskyldning: Ynkeligt og patetisk knæfald

Jeg er egentlig ligeglad med, hvad Joachim Sperling mener og udtaler så den ene dag og så den anden. Der er alt for mange kommentatorer i lille Danmark, og desværre bliver de opsøgt af både radio, tv og aviser alt for tit, hvis de da ikke selv henvender sig.

Men Danske Bank har været ualmindelig dårlig til at kommunikere i forbindelse med sin krise. Helt forfejlede kampagner, som kun har gjort bankens dårlige image værre.

Jeg ved godt, at ansvaret for kampagner ligger både hos topledelsen og hos bankens Corporate Branding, men derfor var det alligevel rart at vide, om bankens top slet ikke har spurgt sig lidt till råds i dens presseafdeling. I den sidder jo bl.a. medlemmer af Dansk Journalistforbund. De må da have kunnet fraråde ledelsen at indlede en så dårlig kampagne.

Når man har set Danske Banks store annoncer i dagbladene, bl.a. med tre halvgamle damer i badedragt, der ifølge banken er de friske, gamle kunder, som er med på at benytte netbank, må man håbe, at banken hurtigst muligt får sig et nyt reklamebureau. Jeg tror ikke, at bankens mange ældre, faste kunder ønsker at identificere sig med de tre "Rynkeby-damer".

 

 

 

Jacob Wenzel
20. DECEMBER 2012
Re: Sperling om bank-undskyldning: Ynkeligt og patetisk knæfald

Når selv dem man forsvarer er uenige i ens sysnpunkter, er det måske på tide at kigge indad..

Der må være nogle mediehuse, der har lidt røde ører, når det lykkes for en græsrodsbevægelse at sætte den dagsorden, som de ikke selv turde at røre ved..