Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, venter stadig på en invitation til forhandlinger om mediestøtten. »Vi havde regnet med, at det var en proces som ikke var forfærdeligt kompliceret, for vi har jo diskuteret det her over de sidste mange år,« siger hun til Journalisten.dk.
Medieordfører for Det Radikale Venstre Zenia Stampe lagde sidste fredag op til omfattende besparelser på mediestøtteordningen. Ud af de 400 millioner kroner, der er til forhandling, kan hele 100 millioner kroner blive sparet væk. Det fik i går formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård, til at fare i blækhuset, ligesom Henning Dyremose rystede på hovedet.
Medieordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby, afviser over for Journalisten.dk, at hendes parti vil være åben for besparelser på området.
»Vi satte Dyremose-udvalget i gang i sin tid, og det mandat, som vi gav dem, var at lave en omfordeling af støttekronerne indenfor de eksisterende rammer. Det er stadig vores udgangspunkt i de kommende forhandlinger.«
Ellen Trane Nørby har endnu intet hørt fra regeringen angående forhandlinger, og hun undrer sig over, at forløbet trækker ud.
»Vi havde regnet med, at det var en proces, som ikke ville være kompliceret, for vi har jo diskuteret støtten over de sidste mange år. Vi har også lavet brede vedtagelser i Folketinget, så vi var af den opfattelse, at der var en bred enighed omkring initiativerne, og hvad der skulle ske. Der er noget der tyder på, at den brede enighed ikke er så let at finde, som vi havde håbet og forventet.«
Hvad er dine ønsker for de kommende forhandlinger?
»Vi har et klart håb om, at vi kan omlægge mediestøtten, så den bliver mere fremadrettet med en smidig overgang fra en analog mediestøtte, som vi kender den i dag, til en mere platformsuafhængig og mere indholdsorienteret mediestøtte. Det er jo klart, at der ligger en masse detaljer i Dyremose-udvalgets rapport, som vi kommer til at forholde os til,« siger Ellen Trane Nørby.
For det utrænede øje kan mediestøtten ligne en kamufleret støtte til et – på nogle områder – skrantende erhverv. Men står det til Venstre, bliver støtten ikke fjernet.
»Det er vigtigt at erkende, at vi er et lille land og et lille sprogområde, og hvis vi vil have en mangfoldighed af dansksprogede kvalitets nyheder, så kommer vi ikke uden om, at mediestøtten er en demokratistøtte, der er med til at skabe den mangfoldighed. Hvis man var ligeglad med mangfoldigheden, så kunne man vælge at afskaffe mediestøtten. Der mener vi, at det er vigtigt for et oplyst samfund, at vi også har en stærk mediemangfoldighed og nogle stærke publicistiske traditionsbårne medier, som leverer public service til danskerne,« siger Ellen Trane Nørby.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.