TV 2 får ingen penge i mediernes hjælpepakke

Selv om coronakrisen rammer TV 2 hårdt, er der ingen hjælp i nødpakken til medier. Derfor kigger tv-stationen i en anden retning. ”Det primære fokus for os er at undgå at fyre,” siger direktør

Politikernes hjælpepakke til corona-trængte medier fik i går rosende ord med på vejen fra tre af de pressede lokal- og regionalmedier.

Hjælpepakken giver penge til medier, der mister en betydelig del af annonceomsætningen, og omfatter både dagblade, digitale nyhedsmedier, ugeaviser, kommercielle radioer, magasiner og fagblade.

Til gengæld er tv ikke omfattet af hjælpepakken. Og dermed kan TV 2 – selv om tv-kanalen i høj grad er annoncefinansieret – ikke søge om kompensation.

”Vi bliver også ramt hårdt på vores reklameomsætning. Men vi har måttet konstatere, at hjælpepakken til medierne ikke omfatter os,” siger TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen.

Fastholder arbejdsstyrken frem til sommer

Ifølge TV 2’s regnskab for 2019 udgjorde reklameomsætningen sidste år 44 procent af kanalens samlede omsætning. Så krisen kan mærkes, fortæller Anne Engdal Stig Christensen.

”Derfor kigger vi nu i stedet mod den hjælpepakke til erhvervslivet, hvor man få lønkompensation for dem, man har måttet hjemsende, i stedet for at være nødt til at fyre,” siger hun.

Det drejer sig blandt andet om medarbejdere på Sporten, der er sendt hjem med løn, fordi stort set alle sportsbegivenheder den kommende tid er aflyst eller udskudt.

”Det primære fokus for os er at undgå at fyre. Og den her pakke, som foreløbig gælder til start juni måned, giver os mulighed for i første ombæring at fastholde vores arbejdsstyrke,” siger Anne Engdal Stig Christensen med henvisning til hjælpepakken til erhvervslivet.

Ansættelsesstop og justeringer

Ud over at søge om lønkompensation satser TV 2 i første omgang på at klare sig igennem krisen med en række justeringer.

Anne Engdal Stig Christensen udtalte mandag til Mediawatch, at TV 2 har indført ansættelsesstop frem til sommer. Derudover kan tv-stationen finde besparelser ved at indefryse midler rundt omkring i de afdelinger, hvor der er luft i budgetterne.

”Og så kan vi blot håbe på højere grad af normalisering efter sommeren,” siger direktøren til Journalisten.

0 Kommentarer

Læs også

Kriseramte medier roser hjælpepakke: ”Den hånd, vi har brug for”

02. APRIL 2020

Overblik/ Her er hjælpepakken til medierne

02. APRIL 2020