Syv redaktionelle fyret – Mobil-magasiner lukker

Magasinet Mobil og andre medier under Mediaprovider lukker. Moderselskabet er gået konkurs, og syv redaktionelle medarbejdere er fyret. »Jeg har sendt dem hjem, for jeg kunne se, der ikke var penge til deres løn i morgen,« siger direktør Brian Dixen til journalisten.dk

Det var en ubehagelig besked, direktøren bag fx Magasinet Mobil, iPhone Magasinet og Magasinet Zoom i dag måtte give sine medarbejdere. I alt syv redaktionelle ansatte fik besked om, at de med dags varsel er afskediget.

Det skyldes, at det svenske moderselskab Mediaprovider i sidste uge gik i betalingsstandsning.

»Det berører syv redaktionelle medarbejdere, som jeg i dag har sendt hjem. Jeg kunne se, at der ikke var penge til deres løn i morgen. Banken har lukket for pengekassen,« siger direktør Brian Dixen til journalisten.dk.

»Det er selvfølgelig supertrist, og jeg er meget ærgerlig på medarbejdernes vegne. Det er syv engagerede medarbejdere, så jeg håber, de hurtigt finder noget andet.«

Var det her noget, I kunne have forudset?

»Nej, det var det faktisk ikke. Helt frem til sidste uge kunne vi ikke forudse det, og siden har vi arbejdet på flere redningsplaner, som banken så har vendt tommelfingeren ned til,« siger Brian Dixen.

Han forventer, at næste skridt er, at virksomheden bliver erklæret konkurs af Lønmodtagernes Garantifond allerede i denne uge eller mandag.

Mediaprovider udgav tidligere også ComON og CRN, men de blev i 2011 solgt til IDG, der bl.a. udgiver Computerworld.

0 Kommentarer