Teknologisk olding

Normalt siger man, at der i snit er tredive år mellem hver generation. Den passer vist stadig meget godt.

Normalt siger man, at der i snit er tredive år mellem hver generation. Den passer vist stadig meget godt. Kvinder er i snit 28,3 år, når de får deres første barn.

Men når det kommer til generationsforskelle inden for den teknologiske udviklingen, må aldersforskellen være nedepå syv i hvert fald år, ville jeg mene.

Jeg synes selv, at jeg er rimelig godt med, – sender mellem fem og 10 sms'er om dagen, kan finde ud af at tage billeder med mobilen. (Kan dog ikke altid finde dem igen), har trådløst internet, ejer en selvkørende støvsuger og har udelukkende netbank. Har sågar også prøvet at netdate.

Men ser jeg derimod min syv år yngre søster over skulderen, når hun sidder foran sin 12 tommer bærbare computer med fingeraftrykaflæsning kan jeg godt se, at jeg er håbløst bagud. Hun har selvføgelig lige som alle andre i hendes generation både en blog og en profil på Myspace.

I hendes generation virker det næsten som om, at man ikke rigtig eksisterer, hvis ikke man kan fremvise en myspace profil med billeder af alle ens venner, de seneste fester, man har været til og de mange eksotiske rejser, man i en alder af bare 20 år har været på.

Godt det ikke er mig, siger jeg bare. På en teknologisk olding som mig, virker det næsten skræmmede, at man nærmest skal lægge hele sin dagbog og private fotoalbum ud på nettet for overhovedet at have en eksistens.

Den teknologiske generation over mig, dvs. dem i midten af trediverne er allermest kendetegnet ved de ekstreme interne forskelle. Der er dem, der har deres eget IT-firma, som er helt oppe foran i feltet, og så er der dem, der endnu ikke har fundet ud af at skifte mellem store og små bogstaver, når de skriver sms, og som skal bruge mindst to hænder, når de sender en besked.

Heldigvis kender jeg ikke så mange selv fra generationen omkring de12-14 år. Jeg kan læse i medierne, at de både slår op med deres kærester og mobber hinanden over mobilen. I min generation findes der stadig en uskreven regel om, at sms'er kun er til søde eller informative beskeder. Men det er nok bare os, der er gammeldags.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right