Mød journalist Mogens Møller, der aldrig har ejet en mobiltelefon

Nordjyskes 64-årige journalist Mogens Møller er kongerigets måske eneste aktive journalist, der ikke ejer en mobiltelefon og heller aldrig har gjort det. »Jeg aner jo ikke, hvad jeg går glip af - men jeg kan ærlig talt ikke rigtig forestille mig, hvad jeg skal bruge en mobiltelefon til,« siger han

Når julefreden om lidt sænker sig, vil mange moderne mennesker – og måske i særdeleshed mediefolk – have svært ved at slippe arbejdet fuldstændigt. Måske tjekker man lige arbejdsmailen på telefonen, og måske ringer en kilde.

Men det problem har Nordjyskes 64-årige journalist Mogens Møller ikke. Han ejer nemlig ikke en mobiltelefon. Og det har han heller aldrig gjort, fortæller han over fastnettelefonen fra Aalborg til Journalistens måbende reporter. 

Det er ikke et princip, han stædigt holder fast i. Han kan bare ganske enkelt ikke se, hvad han skal bruge en mobiltelefon til, fortæller han.

»Og at bruge 5.000 kroner på noget, jeg ikke lige kan se, hvad jeg skal med, det ville da være dumt. Dem kan jeg da nemt bruge på andet. Jeg aner jo ikke, hvad jeg går glip af – men jeg kan ærlig talt ikke rigtig forestille mig, hvad jeg skal bruge en mobiltelefon til,« siger han.

»Når jeg har fri, så har jeg jo fri«

Mogens Møller, der især dækker sundhedsstof på Nordjyskes samfundsredaktion, fortæller, at mange reagerer med vantro, når de hører, at han lever fint uden en mobiltelefon.

»’Ej, det kan ikke passe,’ siger de. Og så stiller de alle mulige spørgsmål: Jamen hvordan kan du passe dit arbejde uden en mobiltelefon? Hvordan kan du klare dig? Og forlanger din arbejdsgiver ikke, du skal have en?« siger han.

Jeg forstår det heller ikke. Hvordan klarer du dig som journalist uden en mobiltelefon?

»Hvad mener du? Jeg har jo en fastnettelefon her på arbejdet. Sådan en har jeg også derhjemme – og når jeg har fri, så har jeg jo fri.«

Men hvad så, når du for eksempel er ude på en opgave?

»Jamen så er jeg jo ude på opgave. Hvad skulle jeg med en telefonopringning der? Der har jeg ikke behov for at blive forstyrret. Jeg synes, det er dejligt at kunne lukke alt andet ude og koncentrere mig om opgaven. Jeg er tit ude med fotograf, og jeg kan jo se, at de bliver ringet op konstant. Jeg oplever at andre har den der mobiltelefon som et konstant forstyrrende element. Og som sagt kan jeg ikke rigtig forestille mig, hvad jeg skulle bruge den til,« siger Mogens Møller.

Vil ikke overvåges 

Han indrømmer dog, at han indimellem har lånt en telefon til for eksempel at ringe efter en taxa, når han har været ude på en opgave.

»Og konen har da også en mobiltelefon. Men jeg har aldrig følt behov for også at have en. Og slet ikke alle de der apps – eller hvad dælen det nu hedder?« siger Mogens Møller.

Er det i virkeligheden, fordi du er teknikforskrækket, at du ikke har en mobil?

»Jeg vil ikke sige, at jeg er teknikforskrækket. Lige om lidt skal jeg da også ind og redigere noget tv. Jeg kunne nok finde ud af at betjene en mobiltelefon, hvis det skulle være. Men jeg er ikke god til teknik,« siger han og tilføjer:

»Jeg bryder mig nok bare heller ikke om at rende rundt med noget på kroppen, så min færden kan overvåges til enhver tid. Det har ikke noget med konen at gøre. Men tanken med at nogle kan følge min færden, den bryder jeg mig ikke om,« siger Mogens Møller.

Til marts går han på pension efter 29 år på Nordjyske. 

1 Kommentar

Per Meinertsen
26. DECEMBER 2016
Herlig befriende læsning.
Herlig befriende læsning.