
Der er indkaldt til krisemøde om sexisme på TV 2. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er krisemøde på TV 2.
Ledelsen og de ansatte er gået sammen i stormøde, blandt andet efter at Berlingske i dag bragte en artikel, der beskriver en sexistisk kultur i mediehuset.
Her anklagede flere anonyme og én navngiven medarbjeder i stærke vendinger TV 2. Fra TV 2’s direktør, Anne Engdal Stig Christensen, lød svaret til Berlingske:
”Jeg vil ikke gøre mig til dommer over, om vi har en sexistisk kultur. Men jeg vil benytte denne anledning til at lave et eftersyn på, hvordan medarbejderne ser på vores kultur. Det kommer vi til at igangsætte inden for de næste par uger. Jeg kan ikke påtage mig ansvaret for de sidste mange års tilstand i mediebranchen, men jeg skal påtage mig at sikre et ordentligt TV 2 anno 2020.”
Ifølge Berlingske har TV 2’s ledelse også indkaldt til mødet på baggrund af de seneste dages intense debat om sexisme i mediebranchen generelt.
”Det er nok ikke for meget at sige, at der er en vis uro i Nyhedsafdelingen på baggrund af debatten om sexisme og MeToo. Der er mange spørgsmål, der trænger sig på – både om kulturen bredt, men også om mere specifikke ledelsesbeslutninger, der er taget inden for den seneste uges tid,” skriver Jacob Kwon i e-mailen til de ansatte, som Berlingske er i besiddelse af.
Kraftig debat om inhabilitet
Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard fortæller ligeledes avisen, at hun har oplevet sexisme, da hun var på TV 2.
Ifølge Jyllands-Posten var der indkaldt til krisemødet klokken 14 i dag på TV 2.
Der har også været heftig debat om TV 2, efter at nyhedschef Jacob Kwon til Journalisten fredag udtalte, at underskrivere af Sofie Linde-brevet ville være inhabile i dækningen af sagen.
”Men hvis man offentligt tilkendegiver en holdning til en sag ved en underskriftsindsamling, så er man som udgangspunkt inhabil og kan ikke dække sagen,” forklarede han.
Et bredere problem i branchen
I alt har over 1.600 kvinder i et brev skrevet under på, at de har oplevet eller set sexisme i mediebranchen. Underskriftsindsamlingen blev startet, efter at tv-vært Sofie Linde som vært på ’Zulu Comedy Galla’ beskrev en episode, hvor en chef ifølge hende sagde, at han ville ødelægge hendes karriere, hvis hun ikke ”suttede hans pik”.
Starterne af underskriftsindsamlingen mener, at de mange underskrifter er et klart udtryk for et generelt problem i mediebranchen.
”Vi er på én gang overvældede og ærgerlige over, at så mange underskrifter er tikket ind, siden vi satte initiativet i gang. Det store antal medunderskrivere taler for sig selv. Det understreger med al tydelighed, at vores branche har et problem. Nu behøver vi ikke længere tale om, om der er et problem med sexisme i mediebranchen, men hvad der skal gøres for at løse det,” skriver de seks kvinder bag indsamlingen af underskrifter.
Fra Dansk Journalistforbund har det lydt, at der skal gøres noget ved problemerne med sexisme i branchen.
Og på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole vil ledelsen gøre mere for at sikre, at de praktikanter og studerende, der bliver udsat for seksuelle krænkelser, har et trygt sted, de kan gå hen med deres oplevelser.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.