Sandy French: »Vi skal være den mest tværgående chefredaktion måske endda i verden«

DR Nyheder satser på tværfaglighed og digital opfindsomhed i ny strategi, der skal skabe færre, men bedre historier. Alle fagredaktioner samles under én chef, og nye digitale løsninger skal sprede journalistikken til flest mulige

DR har skabt en ny strategi for de næste fire år, og her til eftermiddag fik medarbejderne på DR Nyheder at vide, hvad omlægningerne betyder for dem.

Nyhedsproduktionen er et vægtet område i strategien, hvis fokus er, at DR's indhold skal være debatskabende, samt at huset skal lave mere originalt kvalitetsindhold og være bedre til stede digitalt.

Chefredaktionen slankes fra otte til seks ledere, men ingen medarbejdere fyres.

Sandy French er blandt de ledere, der får en helt ny cheftitel. Hun skal være indholdschef – det vil sige en slags journalistisk chefredaktør for alle fagredaktioner, der ikke tidligere har været samlet under én fælles leder.

»Det er en ambitiøs øvelse, der går ud på at styrke den undersøgende og originale journalistik på tværs af fagområder, for eksempel kan en erhvervshistorie trække spor til udlandet. Det har jeg ikke set før, vi er ret langt fremme i bussen,« siger hun til Journalisten.

Tværfaglige taskforces

DR Nyheder har fire fagredaktioner: Indland, udland, politik samt erhverv og økonomi. Redaktionerne fortsætter med hver deres redaktør – men knyttes altså sammen med Sandy French som strategisk overligger.

DR's dækning af terror er ét eksempel på et område, der journalistisk kan profitere af mere samarbejde på tværs, mener hun:

»Hørte terrorangrebet under indland eller udland, var det krimistof, og hvordan var den politiske håndtering? Der er masser af den type historier, der hører under flere fagligheder. Øvelsen går også på at blive fleksible, så vi konkret kan flytte folk hen, hvor historien er, for eksempel ved at nedsætte en tværfaglig taskforce i terror i en periode.«

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har tidligere forklaret til Journalisten, at hele chefrokaden vil styrke journalistikken med en skarpere prioritering af historierne på tværs:

»Det er ikke et spørgsmål om at løbe hurtigere, men om at vide, hvor man skal løbe hen,« sagde han.

Flere historier à la OW Bunker

For Sandy French er ambitionen, at DR kan skabe mere journalistik som afdækningen af skandalen om den konkursramte olievirksomhed OW Bunker eller historierne om den hjerneskadede psykiater, der praktiserede i mere end ni år, før Sundhedsstyrelsen greb ind.

»Vores ambition er at være den mest tværgående chefredaktion måske endda i verden. I stedet for at udkomme med 150-200 historier om dagen, vil vi komme dybere ned og lave færre, men bedre historier, der ikke bare kommer ét sted én gang, men har en kvalitet, så de kan komme på alle platforme,« siger hun. 

Eksperimentarium for digital formidling

I chefrokaden har Naja Nielsen fået opgaven med at sprede journalistikken til flest mulige danskere. Hun er ny chef for innovation og events, herunder den digitale udvikling. 

Det gælder om at handle nu, hvis DR stadig skal nå flest danskere med troværdig og uafhængig information, siger hun til Journalisten:

»Der er generationer og mennesker, som foretrækker mobilen til al medieforbrug. To ud af tre seere på TV Avisen er over 55 år gamle, mens mange – især dem under 45 – har mobil og tablets som foretrukne medier.«

Nye digitale løsninger spænder over et væld af muligheder for at »fortælle, researche og distribuere journalistik«, siger Naja Nielsen. Metoder for crowdsourcing og bedre distribution af nyheder på sociale medier kan være blandt de løsninger, DR Nyheder leder efter.

»Tv kræver, at du kommer til det. Men mange mediebrugere i dag vil have, at nyheder kommer til dem. Og de dumper jo ikke ind i dit newsfeed på Facebook af sig selv,« siger hun.

For hurtigere at finde fremtidens løsninger lancerer DR Nyheder en ny arbejdsmetode, DR Nyheder X.

»DR Nyheder X er en projektarbejdsform, hvor vi bygger prototyper på de løsninger, vi tror kan være gode. Så tester vi dem på mediebrugere, bygger dem om sammen med dem, tester dem igen og så videre, inden vi beslutter, om vi lancerer et tiltag big time. Vi speeder tempoet i udviklingen op,« siger Naja Nielsen.

»Den digitale strategi er simpelthen at gøre os i stand til at opfinde løsningerne,« siger hun.

 

 

0 Kommentarer