DR lukker Update og lancerer DR3

DR Update lukker, og til gengæld styrkes DR2 på nyheder og aktualitet. DR HD lukker også. To nye kanaler - DR3 og Lille Ramasjang - bliver lanceret med børn og unge som målgrupper.

DR Update lukker, og til gengæld styrkes DR2 på nyheder og aktualitet. DR HD lukker også. To nye kanaler – DR3 og Lille Ramasjang – bliver lanceret med børn og unge som målgrupper.

Der er store forandringer på vej i DR. I 2013 lukker kanalen DR HD og DR Update, og lancerer til gengæld to nye kanaler: DR3 og Lille Ramasjang. 

DR argumenterer for, at lukningen af DR Update vil give ressourcer til at styrke nyheder og aktualitet på DR2. Imens vil kulturdækningen blive styrket på DR K.

Om lukningen af DR Update siger generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelselse:

»DR Update har gjort det glimrende under de gældende forudsætninger. Men vi må også erkende, at kanalen ikke er den rigtige til at løfte DRs kommende nyhedssatsning. I stedet vælger vi at bruge ressourcerne på at styrke samfundskanalen DR2, hvor nyheder og aktualitet fremover vil få en langt mere fremtrædende rolle.«

DR skriver, at HD lukkes, »fordi den som teknologikanal har udspillet sin rolle som lokomotiv for HD-udviklingen i en tid, hvor både DR og andre i stigende grad overgår til at sende i HD-kvalitet.«

Samtidig får DR to nye kanaler, 'DR3' og 'Lille Ramasjang'. Begge med fokus på de yngre seere. DR ønsker at give disse grupper et bedre public service-tilbud.

For 14 dage siden kom det frem, at DR og TV2 har tabt mange seere i de første måneder af 2012. I årets første måneder brugte dansker otte procent mindre tid på at se DR 1, mens de kommercielle tv-stationer som SBS TV, Viasat og TV3 gik frem. SBS TV fik en fremgang på hele 15,2 procent i årets første 18 uger, og musikkanalen MTV præsterede en fremgang på 36,3 procent.

DR3 bliver netop rettet mod de 15-39-årige, som siver fra DR mod SBS TV og TV3. Om den kommende kanal lyder det:
»Vi skal respektere, at mange yngre seere orienterer sig mod underholdende og stærke programmer, men DR3 er ikke kun for sjov, »siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl og uddyber, at kanalen skal skabe debat og udsyn.

Børnekanalen Ramasjang bliver ved med at eksistere, men bliver fremover målrettet de ældste børn fra 7-12. Her vil aktualiteten også blive skærpet, fx vil der i fremtiden være nyhedsudsendelse på børnekanalen.

Ændringerne træder i kraft fra årsskiftet.

0 Kommentarer