Ekstra Bladet skifter til morgenavis

Klassens frække dreng skal til at gå tidligere i seng. Fra 1. maj er det slut med at være formiddagsavis. I stedet udkommer avisen tidligt om morgenen. 

Klassens frække dreng skal til at gå tidligere i seng. Fra 1. maj er det slut med at være formiddagsavis. I stedet udkommer avisen tidligt om morgenen. 

108 år efter Ekstra Bladet opstod som et indstik til Politiken, bliver avisen nu helt stueren. I hvert fald når det drejer sig om udgivelsestidspunktet.

Fra 1. maj skifter Ekstra Bladet fra at udkomme om formiddagen til om morgenen.

»Omlægningen ændrer ikke på indholdet. Vi vil stadig være pågående og lave fræk Ekstra Blads-journalistik,« siger chefredaktør Karen Bro til Journalisten.dk, der forklarer, at ændringerne betyder bedre salgsmuligheder for avisen.

»En tidligere deadline giver os mulighed for at komme ud med bud om morgenen om dermed få adgang til muligt nye abonnenter,« siger Karen Bro.

Hidtil er Ekstra Bladet blevet omdelt med posten, hvilket i ekstreme tilfælde har betydet, at avisen er dumpet ind ad brevsprækken sidst på eftermiddagen. Skiftet betyder, at læserne kan nyde avisen til morgenkaffen.  

Chefredaktør Poul Madsen orienterede i går journalisterne på avisen. Kilder ved mødet fortæller til Journalisten.dk, at tiltaget er et svar på BT's omlægning, og et forsøg på fastholde positionen som Danmarks bedst sælgende løssalgsavis. Ikke mindst set i lyset af, at Ekstra Bladets oplag nu i flere år er raslet ned.

Konkret betyder beslutningen, at deadline for førsteudgaven bliver rykket frem til klokken 23.00. 

»Der er enkelte medarbejdere, der synes, det er uhensigtsmæssigt, at de skal møde tidligere på arbejde, men hvis det formelle er i orden, så har jeg ingen problemer med ændringerne,« siger tillidsmand, Tine Johansen, til Journalisten.dk.

Den tidligere deadline betyder, at specielt Ekstra Bladets sportssektion – der ofte benytter sig af avisens nuværende sene deadline – kan få problemer med at være først med det sidste.

»Der er selvfølgelig nogle udfordringer her, men vi har stadig muligheden for at sende en 2. sektion på gaden. De hurtige nyheder vil også kunne udkomme på vores andre platforme,« siger Karen Bro.

Chefredaktøren forklarer, at tiden er løbet fra den spontane avis, hvor den bærende nyhed kommer dumpende sent om aftenen.

»Avisen er planlagt på forhånd, og historierne er unikke egenhistorier. Et godt eksempel er avisen i dag, hvor vi kan afsløre, at Tønder-faderen og Brønderslev-moderen er blevet kærester i fængslet,« siger Karen Bro.

Har I lavet beregninger på, hvor mange ekstra abonnenenter I vil kunne få? 

»Ja, men de tal deler jeg ikke med dig,« siger Karen Bro. 

1 Kommentar

Luci Smith
29. MARTS 2012
Re: Ekstra Bladet skifter til morgenavis
Hvis ikke Ekstra Bladet lavede sådan en god netavis, så kunne de nok sælge mere i papir Jeg holder rigtig meget af at læse EB på nettet. Nationen og det med at kommentere kan man ikke i papirudgaven.