Ros, men mest kritik til Den Korte Avis

Ikke alle tommelfingre vendte nedad, da fageksperter læste første udgave af Pittelkows og Jespersens nye net-avis. Men de fleste gjorde.

Ikke alle tommelfingre vendte nedad, da fageksperter læste første udgave af Pittelkows og Jespersens nye net-avis. Men de fleste gjorde.

Er det overhovedet en avis?

Sådan lyder en af reaktionerne på Den Korte Avis, der søndag morgen udkom for første gang.
Det er Lars Holmegaard, forskningschef ved Journalisthøjskolen, der over for Politiken sår tvivl om hvorvidt er rimeligt at Den Korte kalder sig 'avis'.

»De siger, de er en netavis – hmm. For mig at se er meningen med Den Korte Avis at tage bagmændenes kulturkamp og ophøje den til troværdig viden ved at smykke skribenternes holdninger med nogle nyhedstelegrammer. Ved at kalde sig avis, så låner de fra de publicistiske idealer om troværdighed, så det her bliver noget, læserne tror, de kan regne mere med, end hvis nogen bare siger deres mening,« siger han.

Selvom de kritiske røster er i overtal, dominere de ikke billedet totalt.

Berlingske.dk roser Lektor og fagmedarbejder ved Journalisthøjskolen Lars Kabel Den Korte Avis for sit overskuelige design, som giver læseren et hurtigt overblik igennem korte nyheder. Han komplimenterer også net-avisen for at være i stand til at holde omkostningerne i bund med brug af billig software.

Samme ros til overskueligheden kommer fra Lasse Jensen, vært på DR-programmet 'Mennesker og Medier'. Han stiller dog også spørgsmålstegn ved avis-betegnelsen, men selvom han reelt betragter det som en holdnings-blog, hilser han også den velkommen som sådan.

»Det er et bidrag til samfundsdebatten, og alle bidrag til samfundsdebatten er per definition en god ting, siger Lasse Jensen, som mener, at det er for tidligt at spå om det nye medies overlevelsesmuligheder i det danske mediebillede,« siger Lasse Jensen til Berlingske.

Lene Rimestad, der underviser på journalistuddannelsen på SDU, slår i et blogindlæg på Journalisten.dkfast, at hun anser Den Korte Avis for at være tendentiøs. Hun refererer Pittelkow, der i et interview i Journalisten.dk sagde, at alles udtalelser og gerninger skal gengives neutralt og saglig. Derefter tager hun så fat i en artikel i Den Korte Avis, hvor skribenterne går i rette med Margrethe Vestagers tilgang til euro-debatten og kommer med "anbefalinger til, hvad mumlende politikere bør gøre".

"Tjah, så vil jeg bare offentligt sige til Pittelkow og Jespersen, at de ville være dumpet til enhver journalist-eksamen for at være… tendentiøse. Og nej, Den Korte Avis er IKKE underlagt de samme kriterier som andre medier. Neutralitet og saglighed betyder noget helt andet uden for spalterne af dette nye medie. Herude regnes ord som "sær" og "mumlende" for at være et stykke fra neutrale," skriver Lene Rimestad.

0 Kommentarer