search

FU bremser for køb af DJ-domænet

DJ-formand ville gerne bruge 100.000 kroner til at købe domænet dj.dk, men forretningsudvalget har vendt tommelfingeren ned. »Utroligt mange kontingentkroner at bruge på det,« siger Lars Lindskov

Som forbund for journalister og kommunikatører er der noget paradoksalt over DJ’s lange webadresse: journalistforbundet.dk. Man bliver næsten træt i øjnene blot af at læse det.

Den erkendelse har man længe haft i DJ-ledelsen, og nu vil formand Lars Werge gerne gøre et alvorligt forsøg på at erhverve domænet dj.dk fra ejeren, advokaten Dennis Jakobsen.

Men prisen bliver for høj, mener DJ’s forretningsudvalg. Ved seneste møde valgte udvalget at sige nej til Werges indstilling om en ramme på 100.000 kroner til at erhverve nyt domænenavn.

»Jeg er da ærgerlig, for jeg synes, det giver god mening. Domænenavnet dj.dk vil være med til at brande, at vi er et forbund, der ikke længere udelukkende er for journalister, men også for andre fagligheder. Så der vil ligge en vigtig signalværdi i forhold til de grupper,« siger Lars Werge.

Han peger også på det rent praktiske i det lange domænenavn, der resulterer i lange mailadresser for de ansatte.

»Det er det andet aspekt. Uden at sige at vores medlemmer er dårlige til at stave, så kan det være en udfordring med mailadresser, der ender på journalistforbundet.dk,« siger han.

For dyrt

Ud over Werge var det imidlertid et enigt forretningsudvalg, der sagde nej til indstillingen.

»Jeg synes, det er utroligt mange kontingentkroner at bruge på det. Og websitet kommer jo hurtigt op, når man googler DJ,« siger Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet og medlem af DJ’s forretningsudvalg.

Han har også et andet forbehold over for bevillingen, og det er tidspunktet.

»Vi har løbende drøftelser af vores navn. Jeg mener selv, vi har et fremragende navn. Men andre i hovedbestyrelsen mener, vi måske skal hedde noget andet på et tidspunkt. De diskussioner regner jeg med, at vi får taget hul på i den kommende tid. Og derfor er det ikke det rigtige tidspunkt at gå ud og lægge så mange penge lige nu,« siger Lars Lindskov.

Han mener, at sagen om købet af et nyt domæne dermed er lagt død indtil videre.

Det er dog ikke helt Lars Werges opfattelse.

»FU har besluttet, at vi ikke kan bruge 100.000 kroner. Men vi har stadig kontakt med manden, så på den måde foregår der stadig en slags forhandling,« siger Werge.

Ikke hurtige nok ved havelågen

Ifølge DJ’s kommunikationschef, Troels Johannesen, har tanken om at købe domænet dj.dk verseret i forbundet i mindst 15 år, og der har været løbende kontakt med ejeren, Dennis Jakobsen, i hele perioden.

»Vi har en god dialog, og han ved godt, at vi er interesserede, og som han plejer at sige: Jeg har Danmarks mest besøgte private hjemmeside. Som jeg forstår det, er han reelt i tvivl om, om han skal sælge det, fordi han selv kan få brug for det,« siger Troels Johannesen.

Han peger som Lars Werge på, at dj.dk-domænet vil appellere bredere blandt medlemmerne.

»Jeg ved fra vores rekrutteringsindsats, at det rent faktisk betyder noget, hvad vi hedder på nettet. Folk, der læser kommunikation, har svært ved at se sig selv på en hjemmeside, der hedder journalistforbundet.dk. Der er mange medlemmer, der spørger, hvorfor vi dog ikke har dj.dk, og til det kan jeg desværre sige, at vi for 20 år siden ikke var hurtige nok ved havelågen.«

Troels Johannesen mener som Lars Werge ikke, at processen omkring dj.dk er slut på trods af FU’s afvisning.

»Vi må jo se, om vi kan finde en anden løsning. Vi taler pænt sammen, og han forstår godt, at vi gerne vil have det. Han signalerer også, at hvis han skal af med det, skal det være til os.«

Kommentarer
20
Stig Jonstrup Pedersen
23.09.15 12:02
"Domænenavnet dj.dk vil være
"Domænenavnet dj.dk vil være med til at brande, at vi er et forbund, der ikke længere udelukkende er for journalister."
Øh, den skal jeg have en staveplade for at forstå, når alle ved, at DJ i denne sammenhænge står for Dansk Journalistforbund- altså et forbund for journalister.....
Fremhævet af Journalisten
Mathias Bay Lynggaard
23.09.15 14:00
Jeg hører selv fra nye
Jeg hører selv fra nye potentielle nye medlemmer, der ikke er journalister, at de studser så gevaldigt over den nuværende www-adresse, at de bliver i tvivl om, om de hører hjemme i dette forbund og i værste tilfælde ikke melder sig ind. Dem, der så har meldt sig ind, kan i medlemsundersøgelser fortælle, at de ikke mener, at journalistforbundet.dk rummer dem ordentligt.
Derfor burde man købe det dj.dk. Et godt domæne er rigtigt mange penge værd.
100.000 kroner er en del penge, også selvom det kan synes småt i det store billede, der er DJ's økonomi. Men her er tale om en engangsudgift, som vil gøre det nemmere at tiltrække og rumme medlemmerne af forskellig baggrund i DJ's identitet. Navnet på hjemmesiden er ikke ligegyldigt, fordi vi har en interesse i at rekruttere nye medlemmer, der klart ligger indenfor DJ's medlemsområder. Det synes jeg i hvert fald.
DJ - Medier og Kommunikation, som forbundet hedder i dag, kan rumme flere identiteter. Og når jeg står og forklarer folk, der overvejer at melde sig ind, som ikke er journalister, hvorfor de skal være medlemmer, er det altså lettere, end hvis jeg skal forklare kommunikatører og grafiske designere, hvorfor de skal være medlem af Journalistforbundet, uanset om de er studerende eller færdiguddannede. For den sags skyld burde man også overveje, om fagbladet skal hedde Journalisten, når mindre end halvdelen af medlemmerne er journalister. Men det er nok en selvstændig diskussion.
Det er en ærgerlig beslutning, FU her har truffet.

Venlig hilsen Mathias, formand for Danske Mediestuderende (et navn der er valgt for at rumme alle vores medlemmer)
Fremhævet af Journalisten
Hans Lauring
23.09.15 14:17
Hvis studerende ikke melder
Hvis studerende ikke melder sig ind i forbundet på grund af vores URL, så kan det nok ikke lige løses med 100.000 og en kortere version, der stadig står får Dansk Journalistforbund. Så er vi tilbage ved diskussionen om vi i virkeligheden skulle hedde noget andet, og så er pengene for det nye domæne spildt.

Er vi derimod stadig Journalistforbundet, så må vi formode, at de medlemmer vi gerne vil tiltrække, nok skal være i stand til at finde os. Hjemmesiden er først hit i Google og alle moderne browsere og e-mail-programmer har indbygget hukommelse og autocomplete, så de skal nok hjælpe fremover. På den måde så overlever de ansatte såmænd også deres lange email-adresser.

En kort URL har slet ikke samme betydning som i internettets ungdom, og ofte er en mundret en af slagsen nemmere at huske og finde en en forkortelse. Så dj.dk er ikke 100.000 værd. Specielt ikke, hvis der er en ikke ubetydelig risiko for, at forbundet skifter navn engang i fremtiden.
Fremhævet af Journalisten
Elisabeth Schioldann von Eyben
23.09.15 16:28
dj = Danske Julemænd

dj = Danske Julemænd
Lad os bruge medlemmernes penge fornuftigt og ikke på uforståelige forkortelser.
Fremhævet af Journalisten
Rune Øgendahl
23.09.15 21:27
Uha, og Dansk Jernbaneforbund
Uha, og Dansk Jernbaneforbund har sat sig på djf.dk, så den går heller ikke. Men snup da dajo.dk så. Spar de 100 kilo og giv dem til nogen, der trænger.
Fremhævet af Journalisten
Jakob Risbro
23.09.15 22:21
Dajo.dk er nappet. Men kan se
Dajo.dk er nappet. Men kan se, at forbundet har sikret sig medieforbundet.dk. Det kunne jo være en mulighed.
Fremhævet af Journalisten
Nils Ulrik Pedersen
24.09.15 13:19
Journalistforbundet
Journalistforbundet erhvervede i 2000 på mit initiativ domænet djfb.dk - som forbundet stadig ejer, men ikke bruger. Måske en idé at aktivere dette domæne - som ejes og kan bruges uden yderligere omkostninger af DJ

se domæne-opslag

whois.dk-hostmaster.dk
# Hello 185.26.229.142. Your session has been logged.
#
# Copyright (c) 2002 - 2015 by DK Hostmaster A/S
#
# Version: 2.0.2
#
# The data in the DK Whois database is provided by DK Hostmaster A/S
# for information purposes only, and to assist persons in obtaining
# information about or related to a domain name registration record.
# We do not guarantee its accuracy. We will reserve the right to remove
# access for entities abusing the data, without notice.
#
# Any use of this material to target advertising or similar activities
# are explicitly forbidden and will be prosecuted. DK Hostmaster A/S
# requests to be notified of any such activities or suspicions thereof.

Domain: djfb.dk
DNS: djfb.dk
Registered: 2000-05-18
Expires: 2016-06-30
Registration period: 1 year
VID: no
Dnssec: Unsigned delegation
Status: Active

Registrant
Handle: S12858-DK
Name: Service 3
Address: Gammel Strand 46
Postalcode: 1202
City: K�benhavn K
Country: DK
Phone: +4533428074

Administrator
Handle: S12858-DK
Name: Service 3
Address: Gammel Strand 46
Postalcode: 1202
City: K�benhavn K
Country: DK
Phone: +4533428074
Fremhævet af Journalisten
jay rocc
24.09.15 14:06
få lige en redirect på djfb
få lige en redirect på djfb.dk
Fremhævet af Journalisten
Villy Dall, HB-medlem
24.09.15 15:25
M.Djfb. var vist ret udbredt
M.Djfb. var vist ret udbredt engang. Men det er jo noget altmodisch i dag.

Er journalistforbundet.dk og medieforbundet.dk egentlig ikke ok?

Jeg forstår godt markedsføringsideen, men mener også, at kortheden i dag snarere er en ulempe i sammenligning med mundretheden. Dog må et domænenavn ikke blive for langt.
Fremhævet af Journalisten
Ida Sønderby Rosgaard
25.09.15 07:45
DJ ejer i forvejen også
DJ ejer i forvejen også domænet djmk.dk, som jo er en forkortelse for forbundets nuværende navn DJ - Medier og Kommunikation:

Domænenavn: djmk.dk
DNS: djmk.dk
Status: Aktivt
Oprettet: 30. november 2012
Registrant:
Bruger-id: S12858-DK
Navn: Service 3
Adresse: Gammel Strand 46
Postnr. & By: 1202 København K
Land: Danmark
Telefonnummer: +4533428074
Fuldmægtig:
Bruger-id: S12858-DK
Navn: Service 3
Adresse: Gammel Strand 46
Postnr. & By: 1202 København K
Land: Danmark
Telefonnummer: +4533428074

Hvorfor bruger man ikke bare det?
Fremhævet af Journalisten
Frederik Ohsten
25.09.15 07:46
Er det mig, der har
Er det mig, der har misforstået noget, eller er juraen på området ikke sådan, at man kan overtage et domæne for et meget lille beløb, hvis man har berettiget krav på det? Så vidt jeg ved er der lavet sådanne regler for at undgå, at folk kan opkøbe domæner, som ville være oplagte for virksomheder og organisationer, for derefter at videresælge dem for uhyrlige beløb...
Fremhævet af Journalisten
Ida Sønderby Rosgaard
25.09.15 07:55
Nu ser jeg lige, at djmk.dk
Nu ser jeg lige, at djmk.dk rent faktisk allerede anvendes!
Fremhævet af Journalisten
Ida Sønderby Rosgaard
25.09.15 08:20
Jeg kan se, at min kommentar
Jeg kan se, at min kommentar er forsvundet, så jeg sætter den lige ind igen:

DJ ejer i forvejen også domænet djmk.dk, som jo er en forkortelse for forbundets nuværende navn DJ - Medier og Kommunikation:

Domænenavn: djmk.dk
DNS: djmk.dk
Status: Aktivt
Oprettet: 30. november 2012
Registrant:
Bruger-id: S12858-DK
Navn: Service 3
Adresse: Gammel Strand 46
Postnr. & By: 1202 København K
Land: Danmark
Telefonnummer: +4533428074
Fuldmægtig:
Bruger-id: S12858-DK
Navn: Service 3
Adresse: Gammel Strand 46
Postnr. & By: 1202 København K
Land: Danmark
Telefonnummer: +4533428074

Man bruger det åbenbart allerede, og hvad med bare at fortsætte med det?
Fremhævet af Journalisten
Maria Becher Trier
25.09.15 08:25
Danmarks Lærerforening har
Danmarks Lærerforening har ikke kunne få dlf.dk - og har derfor dlf.org. Jeg vil ikke argumentere for denne løsning. Blot at vi må tænke på alle muligheder.
Fremhævet af Journalisten
Lasse Lindquist
25.09.15 09:00
Hej Ida Sønderby Rosgaard.
Hej Ida Sønderby Rosgaard. Jeg tror, at forvirringen om dine forsvundne kommentarer skyldes, at journalisten.dk har implementeret en eller anden form for godkendelsesproces. Er ikke 100 på, hvordan det virke, og om det er på alt, men det kunne meget vel være i tilfælde, hvor man har copy/pastet. På den måde dæmmes der lidt op for spam. Har i hvert fald selv oplevet, at mine kommentarer først er blevet vist for derefter at blive fjerne umiddelbart efter. Så har de været i limbo lidt, inden de blev postet. Måske Marckmann kan opklare.
Fremhævet af Journalisten
Øjvind Hesselager, redaktør
25.09.15 09:22
Kære Lasse

Kære Lasse

Nej, vi har ikke en godkendelsesproces. Vi modererer indlæg efter publicering. Men der har været ustabilitet på sitet den seneste uge. Også i kommentarfeltet.

Med venlig hilsen
Fremhævet af Journalisten
Hans Lauring
25.09.15 10:06
Frederik Ohsten, det er ikke
Frederik Ohsten, det er ikke helt korrekt opfattet.
Du har ret i, at man kan klage til Klagenævnet for Domænenavne, hvis man mener, at ejeren af et domæne ikke har ret til domænet eller har indkøbt det udelukkende med videresalg for øje (de såkaldte domænehajer).
Men de sager vinder man kun, hvis en person ikke har brugt domænet selv, hvis domænet prøver at lukrere på, at det ligner et kendt varemærke/navn eller personen ikke har nogen umiddelbar tilknytning til domænenavnet.

Advokaten med initialerne DJ har faktisk brugt sin hjemmeside (og absolut ikke til noget der ligner Dansk Journalistforbunds virke), så han vil nok blive vurderet i sin fulde ret til selv at bestemme om han vil beholde eller sælge sit domæne og til hvilken pris.

Loven er ikke lavet, så man kan finde på et smart firma-/foreningsnavn og så med tilbagevirkende kraft tage et domæne fra en anden, der bare var først.

Uden at have læst alle afgørelserne (og jeg er heller ikke jurist), så virker det ikke som om at Klagenævnet er villige til at tage folks egne navne/initialer fra dem, hvis domænet er opkøbt i god tro og før evt. andre fandt ud af, at den ville de da også gerne have.
https://www.domaeneklager.dk/dansk/forside/

Undskyld det lange svar, men i DJ's Facebookgruppe spørger andre om det samme, så det er tydeligvis en udpræget misforståelse.
Fremhævet af Journalisten
Hans Lauring
25.09.15 10:32
Angående de andre foreslåede
Angående de andre foreslåede domæner, så er det fint nok at lade dem referere til hoveddomænet, men det er altså en myte, at et kort domænenavn er en kvalitet i sig selv.
Det er de kun hvis brugeren:
Ikke har en browser, der autofuldfører og foreslår domæner, når man begynder at skrive.
Eller hvis brugeren bruger etfingerskrift og kigger på sit tastatur og ikke skærmen, når han/hun går igang med den lange tastevej til journalistforbundet.dk.

Generelt er rådene omkring domænenavne:
At de ikke må være alt for lange
At de skal bestå af meningsgivende ord
At de skal have relation til virksomheden/organisationen/budskabet
At de IKKE bør benytte forkortelser.

Så dj.dk har afgjort en værdi for forbundet. Men ikke i nærheden af de 100.000, der har været fremme.
Fremhævet af Journalisten
Villy Dall, HB-medlem
25.09.15 11:45
I øvrigt kan jeg oplyse, at
I øvrigt kan jeg oplyse, at jeg som bestyrer af et par DJ sites på facebook, ofte får anmodninger fra dj'er (disc jockeyer) over hele verden, der gene vil være medlem af f.eks. DJ Ferie. Såh ... det ... som det hedder på nordjysk!
Fremhævet af Journalisten
Lasse Lindquist
25.09.15 13:26
Tak for svar Ø
Tak for svar Ø
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen