FU bremser for køb af DJ-domænet

DJ-formand ville gerne bruge 100.000 kroner til at købe domænet dj.dk, men forretningsudvalget har vendt tommelfingeren ned. »Utroligt mange kontingentkroner at bruge på det,« siger Lars Lindskov

Som forbund for journalister og kommunikatører er der noget paradoksalt over DJ’s lange webadresse: journalistforbundet.dk. Man bliver næsten træt i øjnene blot af at læse det.

Den erkendelse har man længe haft i DJ-ledelsen, og nu vil formand Lars Werge gerne gøre et alvorligt forsøg på at erhverve domænet dj.dk fra ejeren, advokaten Dennis Jakobsen.

Men prisen bliver for høj, mener DJ’s forretningsudvalg. Ved seneste møde valgte udvalget at sige nej til Werges indstilling om en ramme på 100.000 kroner til at erhverve nyt domænenavn.

»Jeg er da ærgerlig, for jeg synes, det giver god mening. Domænenavnet dj.dk vil være med til at brande, at vi er et forbund, der ikke længere udelukkende er for journalister, men også for andre fagligheder. Så der vil ligge en vigtig signalværdi i forhold til de grupper,« siger Lars Werge.

Han peger også på det rent praktiske i det lange domænenavn, der resulterer i lange mailadresser for de ansatte.

»Det er det andet aspekt. Uden at sige at vores medlemmer er dårlige til at stave, så kan det være en udfordring med mailadresser, der ender på journalistforbundet.dk,« siger han.

For dyrt

Ud over Werge var det imidlertid et enigt forretningsudvalg, der sagde nej til indstillingen.

»Jeg synes, det er utroligt mange kontingentkroner at bruge på det. Og websitet kommer jo hurtigt op, når man googler DJ,« siger Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet og medlem af DJ’s forretningsudvalg.

Han har også et andet forbehold over for bevillingen, og det er tidspunktet.

»Vi har løbende drøftelser af vores navn. Jeg mener selv, vi har et fremragende navn. Men andre i hovedbestyrelsen mener, vi måske skal hedde noget andet på et tidspunkt. De diskussioner regner jeg med, at vi får taget hul på i den kommende tid. Og derfor er det ikke det rigtige tidspunkt at gå ud og lægge så mange penge lige nu,« siger Lars Lindskov.

Han mener, at sagen om købet af et nyt domæne dermed er lagt død indtil videre.

Det er dog ikke helt Lars Werges opfattelse.

»FU har besluttet, at vi ikke kan bruge 100.000 kroner. Men vi har stadig kontakt med manden, så på den måde foregår der stadig en slags forhandling,« siger Werge.

Ikke hurtige nok ved havelågen

Ifølge DJ’s kommunikationschef, Troels Johannesen, har tanken om at købe domænet dj.dk verseret i forbundet i mindst 15 år, og der har været løbende kontakt med ejeren, Dennis Jakobsen, i hele perioden.

»Vi har en god dialog, og han ved godt, at vi er interesserede, og som han plejer at sige: Jeg har Danmarks mest besøgte private hjemmeside. Som jeg forstår det, er han reelt i tvivl om, om han skal sælge det, fordi han selv kan få brug for det,« siger Troels Johannesen.

Han peger som Lars Werge på, at dj.dk-domænet vil appellere bredere blandt medlemmerne.

»Jeg ved fra vores rekrutteringsindsats, at det rent faktisk betyder noget, hvad vi hedder på nettet. Folk, der læser kommunikation, har svært ved at se sig selv på en hjemmeside, der hedder journalistforbundet.dk. Der er mange medlemmer, der spørger, hvorfor vi dog ikke har dj.dk, og til det kan jeg desværre sige, at vi for 20 år siden ikke var hurtige nok ved havelågen.«

Troels Johannesen mener som Lars Werge ikke, at processen omkring dj.dk er slut på trods af FU’s afvisning.

»Vi må jo se, om vi kan finde en anden løsning. Vi taler pænt sammen, og han forstår godt, at vi gerne vil have det. Han signalerer også, at hvis han skal af med det, skal det være til os.«

20 Kommentarer

Lasse Lindquist
25. SEPTEMBER 2015
Tak for svar Ø
Tak for svar Ø
Villy Dall, HB-medlem
25. SEPTEMBER 2015
I øvrigt kan jeg oplyse, at
I øvrigt kan jeg oplyse, at jeg som bestyrer af et par DJ sites på facebook, ofte får anmodninger fra dj'er (disc jockeyer) over hele verden, der gene vil være medlem af f.eks. DJ Ferie. Såh ... det ... som det hedder på nordjysk!
Hans Lauring
25. SEPTEMBER 2015
Angående de andre foreslåede
Angående de andre foreslåede domæner, så er det fint nok at lade dem referere til hoveddomænet, men det er altså en myte, at et kort domænenavn er en kvalitet i sig selv.
Det er de kun hvis brugeren:
Ikke har en browser, der autofuldfører og foreslår domæner, når man begynder at skrive.
Eller hvis brugeren bruger etfingerskrift og kigger på sit tastatur og ikke skærmen, når han/hun går igang med den lange tastevej til journalistforbundet.dk.

Generelt er rådene omkring domænenavne:
At de ikke må være alt for lange
At de skal bestå af meningsgivende ord
At de skal have relation til virksomheden/organisationen/budskabet
At de IKKE bør benytte forkortelser.

Så dj.dk har afgjort en værdi for forbundet. Men ikke i nærheden af de 100.000, der har været fremme.
Hans Lauring
25. SEPTEMBER 2015
Frederik Ohsten, det er ikke
Frederik Ohsten, det er ikke helt korrekt opfattet.
Du har ret i, at man kan klage til Klagenævnet for Domænenavne, hvis man mener, at ejeren af et domæne ikke har ret til domænet eller har indkøbt det udelukkende med videresalg for øje (de såkaldte domænehajer).
Men de sager vinder man kun, hvis en person ikke har brugt domænet selv, hvis domænet prøver at lukrere på, at det ligner et kendt varemærke/navn eller personen ikke har nogen umiddelbar tilknytning til domænenavnet.

Advokaten med initialerne DJ har faktisk brugt sin hjemmeside (og absolut ikke til noget der ligner Dansk Journalistforbunds virke), så han vil nok blive vurderet i sin fulde ret til selv at bestemme om han vil beholde eller sælge sit domæne og til hvilken pris.

Loven er ikke lavet, så man kan finde på et smart firma-/foreningsnavn og så med tilbagevirkende kraft tage et domæne fra en anden, der bare var først.

Uden at have læst alle afgørelserne (og jeg er heller ikke jurist), så virker det ikke som om at Klagenævnet er villige til at tage folks egne navne/initialer fra dem, hvis domænet er opkøbt i god tro og før evt. andre fandt ud af, at den ville de da også gerne have.
https://www.domaeneklager.dk/dansk/forside/

Undskyld det lange svar, men i DJ's Facebookgruppe spørger andre om det samme, så det er tydeligvis en udpræget misforståelse.
Øjvind Hesselager, redaktør
25. SEPTEMBER 2015
Kære Lasse

Kære Lasse

Nej, vi har ikke en godkendelsesproces. Vi modererer indlæg efter publicering. Men der har været ustabilitet på sitet den seneste uge. Også i kommentarfeltet.

Med venlig hilsen

Flere