ROJ TV for retten i dag

Den omstridte kurdiske tv-station ROJ TV skal i dag forsvare sig mod anklagerne om, at stationen er talerør for den kurdiske oprørsbevægelse PKK.

Den omstridte kurdiske tv-station ROJ TV skal i dag forsvare sig mod anklagerne om, at stationen er talerør for den kurdiske oprørsbevægelse PKK.

Øjne fra Washington, Berlin og Ankara vil i dag være vendt mod Københavns Byret, hvor tv-stationen ROJ TV står anklaget for at fremme synspunkter for den kurdiske oprørsorganisation PKK. Organisationen, der kæmper for, at området Kurdistan bliver uafhængig af Tyrkiet, står på EU's terrorliste, og anklageskriftet går blandt andet på, at den danske tv-station er finansieret og kontrolleret af oprørsgruppen. Det skriver Berlingske i dag.

Sagen bliver fra starten en kamp om, hvilke vidner man overhovedet kan føre i sagen. Tv-stationens forsvarer Bjørn Elmquist har planer om at føre en række tyrkiske mediefolk og kurdiske politikere som vidner.

»Anklagemyndigheden har nærmest krævet 90 procent af mine vidner afvist. Ingen af vidnerne er relevante, lyder det fra politiet, der nærmest er hyllet ind i tyrkernes virkelighed. Samtidig vil jeg blandt andet protestere over anklagemyndighedens brug af en række PKK-afhoppere som vidner,« siger Bjørn Elmquist til Berlingske.

Tv-stationen har sendt fra Danmark siden 2004, og Tyrkiet anklagede helt fra starten stationen for at være PKK's forlængede arm. Men det danske Radio- og tv-nævn har hele tre gange frifundet stationen for at overtræde den danske medielov, skriver Berlingske.dk.

0 Kommentarer