Ritzau rykker til Australien

Nyhedsbureauets nattevagter vil for fremtiden dække nattens begivenheder fra Sydney. »BNB har ingen indflydelse haft på beslutningen,« siger Ritzaus nyhedschef Søren Funch til Journalisten.dk.

Nyhedsbureauets nattevagter vil for fremtiden dække nattens begivenheder fra Sydney. »BNB har ingen indflydelse haft på beslutningen,« siger Ritzaus nyhedschef Søren Funch til Journalisten.dk.Bureaukrigen spidser til. Pr. 1. august sender Ritzaus Bureau permanent fire journalister til Sydney, Australien, hvorfra de skal stå nyhedsbureauets normale nattedækning.

»Det er dyrt for vores kunder at have journalister på vagt på skæve tidspunkter – om natten og i weekenderne. Vi kan levere et godt produkt på skæve tidspunkter, og når vi rykker til Sydney, vil vi kunne være endnu mere på forkant.,« siger nyhedschef Søren Funch til Journalisten.

Han afviser, at den øgede konkurrencesituation med Berlingskes Nyhedsbureau har spillet ind.
»Det er en redaktionel beslutning, som vi har arbejdet med gennem længere tid. Vi kigger udelukkende på, hvor vi kan blive bedre. BNB har ingen indflydelse haft på beslutningen,« siger Søren Funch.

Han understreger, at selv om de fire journalister kommer til at sidde i Sydney, så vil de dække Danmark.

»Vi overvejede at placere folk i Tokyo, Californien eller Korea, men valget faldt på Sydney, da tidsforskellen er perfekt. Når de har dag, har vi nat. Vi rykker fire folk derud, da det vil skabe et redaktionelt miljø, hvilket betyder, at Ritzau for fremtiden vil kunne levere mere tilstedeværelse for vore kunder,« siger Søren Funch, der understreger, at Ritzau i de tilfælde, hvor det er nødvendigt, vil have et beredskab, der vil kunne rykke ud i Danmark om natten.

Hvor mange penge vil Ritzau kunne spare på at sende nattevagterne til Sydney?
»Vi kommer ikke til at spare penge. Det kommer til at gå lige O-P, da vi for eksempel både skal tegne sundhedsforsikringer på journalisterne og betale deres kontorhusleje. Men det ville ikke være så vigtigt for os, hvis vi kunne spare penge. Det vigtigste er, at vi kan levere et godt produkt til kunderne,« siger Søren Funch, der fortæller, at hver gang en af Ritzaus nuværende nattevagter har fem arbejdsnætter, får vedkommende to fridage i kompensation.

Ritzaus Bureau holder i dag generalforsamling, hvor det vil blive diskuteret, om bureauet skal omdannes til et aktieselskab.

Har generalforsamlingen spillet ind på, at I offentliggør jeres planer netop i dag?
»Det har vi slet ikke overvejet. Det er udelukkende en redaktionel beslutning. Vi sender et signal om, at vi vil lave et endnu bedre produkt til vores kunder,« siger Søren Funch.
De fire stillinger bliver i første omgang slået op internt på Ritzau.

1 Kommentar

Kim Betak Pedersen
29. MARTS 2012
Re: Ritzau rykker til Australien
Vi er altså kun nået til 29. marts