Infomedia får adgang til 5 milliarder artikler

Infomedias køb af norsk web-crawler kan betyde, at danske brugere kan søge i et uhørt stort, globalt arkiv af online-artikler. ”Vi får adgang til artikler fra 150.000 toneangivende nyhedsmedier over hele verden,” fortæller kommerciel direktør i Infomedia

Et arkiv på 5 milliarder nyhedsartikler – lige til at springe på hovedet i. Det kan blive fremtidsscenariet for Infomedias kunder, efter at virksomheden har købt den norske forretningsenhed Opoint Technology.

Opoint Technology står bag en såkaldt web-crawler teknologi, der laver global nyhedsovervågning.

”Det er en teknologiplatform, der gør os i stand til at crawle 150.000 online nyhedssites globalt. Med det kan vi lave medieovervågning, så en virksomhed kan få kendskab til alt, der rummer virksomhedens brand, branche og interesser,” siger Infomedias kommercielle direktør, Kasper Hülsen.

Infomedia kunne også før tilbyde virksomheder global medieovervågning, men nu, hvor de ejer Opoint Technologys teknologi, kan de udvikle på det og lave nye løsninger, fortæller han.

Med i købet får Infomedia også en større kundeportefølje gennem 70 partnere i forskellige lande samt en række medarbejdere i Norge og i Indien.

Adgang til 5 milliarder artikler

For medier og journalister, der bruger Infomedia, er et interessant perspektiv det globale nyhedsarkiv, som også følger med i købet.

”I øjeblikket er det et arkiv på små 5 milliarder online-artikler. Vi får adgang til artikler fra 150.000 toneangivende nyhedsmedier over hele verden, og mange steder helt tilbage til 2012. Hvis og når vi beslutter at lave det som åben og tilgængelig arkivservice, vil man kunne søge historik 5 år tilbage i de her 5 milliarder artikler,” siger Kasper Hülsen.

Ikke besluttet endnu

Købet af Opoint Technology er netop overstået, og det er endnu ikke besluttet, om og hvornår danske Infomedia-kunder skal tilbydes en søgemulighed ind i det globale artikelarkiv. Men Kasper Hülsen har en forventning om, at det vil ske.

”I starten skal vi integrere virksomheden og kommer godt fra land med de 70 partnere. Men vi har en idé om, at vi kan lave noget opslagsværk, som vi kender fra arkivet. Om vi starter med at lave globalt onlinearkiv eller med at tilbyde et katalog med indsigter og globale analyser, kan jeg ikke løfte sløret for, men vi rammer markedet med flere lanceringer inden sommerferien.”

Infomedias arkiv af danske artikler rummer i dag 70 millioner artikler, både print og online. Det globale artikelarkiv rummer kun online-artikler.

Ifølge Infomedias pressemeddelelse gør købet af Opoint Technology virksomheden globalt førende inden for medieovervågning af online nyhedsindhold.

0 Kommentarer