Puk Damsgård tager trusler med ro

Hun bliver truet på livet, men det er business as usual, mener DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård: »Der er intet nyt i, at der kommer trusler, når man ikke lige skriver, hvad de synes, at man skal,« siger hun

I weekenden beskrev BT, hvordan DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård og fotograf Betina Johnbeck er blevet genstand for noget, der minder om dødstrusler, i et dansk nyhedsbrev om situationen i Syrien.

Nu fortæller Puk Damsgård, at truslerne er dybt kritisable, men forventelige.

»Regimet har også tilfangetaget journalister, og de har dræbt journalister – både syrere og udlændinge – så der er intet nyt i, at der kommer trusler, når man ikke lige skriver, hvad de synes, at man skal,« siger Puk Damsgård til Journalisten.

Det kommer heller ikke bag på hende, at nyhedsbrevet angiveligt er udsendt fra Danmark.

»Jeg er overhovedet ikke overrasket over at modtage en trussel fra folk i Danmark, for der er også syrere i Danmark, der støtter Assad-regimet. Det er der overhovedet intet galt i, men det er de metoder, regimet har brugt i årevis, når der har været syrere, der havde en mening, som de ikke brød sig om,« siger hun.

I nyhedsbrevet står der ifølge BT, at der er "hekse jakt på Puk Damgård for spionasje i syria", og at Danmark bør trækker journalister hjem:

’godt råd er kald jers prasse tilbage søg visom gemen ambasade i stokholm gør i det ikke ved jeg nok ikke vad der sker med ilegal indtrangne prasse i syria den største risiko i kan miste en prassekvine på grund af jeres dumhed,’ lytder det i nyhedsbrevet.

 

En talemåde – ikke en trussel

I weekenden opsøgte BT adressen, hvor nyhedsbrevet blev sendt fra, og traf en person, som kunne fortælle, at det var ham, der har oversat teksten og formidlet den via sin hjemmeside og nyhedsbrev. Han sagde til BT, at indholdet i nyhedsbrevet ikke er en trussel.

”Det er en talemåde. Det er ikke en trussel. Det er noget, vi siger for at få pressen til at stoppe med at sende journalister ind uden visum,” siger han til BT.

Den køber Puk Damsgård dog ikke.

»Sådan opfatter jeg det ikke, jeg opfatter det som en trussel,« siger hun.

Det samme gælder pointen om journalister uden visum.

»Regimet giver sjældent visum til journalister, og de giver det slet ikke, hvis de ser, at man har rejst i den oprørskontrollerede del af Syrien,« forklarer Puk Damsgård.

Hun lader det være op til sin ledelse at forholde sig til truslerne, og imens fortsætter hun, som hun plejer.

Vil du ændre adfærd på grund af det her?

»Ændre adfærd? Overhovedet ikke. Jeg passer mit arbejde,« siger Puk Damsgård.

0 Kommentarer