DR3 fremstiller i ny dokumentarfilm ”sugardating som et fiffigt kneb til luksus og den pirrende leg”. Det mener psykolog Solveig Wandall, som i et læserbrev i Politiken kritiserer DR3-dokumentaren ’Midt i en drøm’. Filmen er en opfølgning på DR3’s miniserie fra 2017 om sugardateren Gina Jaqueline.
Solveig Wandall savner modspil til den måde, hun mener, at prostitution bliver fremstillet på – ”som et luksusjob, enhver ung kvinde med fordel kan vælge”.
Gina Jaqueline har gjort kometkarriere som Danmarks mest kendte sugardater. Ud over tv-serien og dokumentaren har hun udgivet en bog og vundet to priser ved Reality Awards.
Vi vil lave mere
Den nye DR3-dokumentar 'Midt i en Drøm' er blevet set på flow-tv og nettet 214.000 gange siden begyndelsen af november.
”Vi vil åbenbart have mere,” som Solveig Wandall skriver.
DR3-redaktør Anders Thomsen er uenig i kritikken fra Solveig Wandall. Han mener ikke, at DR forherliger tilværelsen som sugardater.
”Filmen handler mere om at finde lykken end at leve som sugardater. Sugardating fylder relativt lidt i filmen. For mig handler dokumentaren om at finde kærlighed – på trods. Og desuden er hun ikke længere sugarbabe,” siger Anders Thomsen.
Kilde:DFI
Lægger ord i munden på Gina
Ifølge Solveig Wandall formår DR3 at forføre seernes sanser, så man næsten bliver overtalt til, at sugardating er en almindelig datingmetode.
”Jeg er ret uenig i mange af hendes pointer,” lyder replikken fra Anders Thomsen.
”Jeg synes, hun lægger for mange ord i munden på Gina og på filmen,” siger han.
Han afviser, at Gina bliver glorificeret.
”Det er en fortælling, hvor Gina fortæller sin historie hudløst ærligt, og det er både med de gode og dårlige sider,” siger han.
Ginas liv på godt og ondt
Det er hans indtryk, at psykolog Solveig Wandall gerne havde set, at eksperter i filmen havde taget afstand fra sugardating.
”Det er en holdning, hun er velkommen til at have. Men vi er vores ansvar bevidst ved ikke at glorificere sugardating. Vi fremlægger Gina på godt og ondt,” siger Anders Thomsen.
For eksempel fremgår det, at Gina Jaqueline begyndte at sugardate, fordi hun som 15-årig på vej hjem fra en fest gav en mand i en bil et blowjob for 2.000 kroner. Næste gang hun manglede penge, gjorde hun det igen. Og dernæst var hun sugardater.
”Jeg kan ikke se, hvordan nogle mener, at det er glorificerende,” siger Anders Tmonsen
Men på billedsiden ser man igen og igen Gina posere for kameraet?
”Det er jo hendes liv at klæde sig ud og se fin ud. På samme måde som også hendes mor og mormor gør meget ud af at se godt ud.”
”Hun mener jo, hun er en smuk og køn pige, og det skal man have lov til, uagtet om man sugardater eller ej,” siger Anders Thomsen.
Han mener, at DR3’s seere sagtens kan gennemskue de forskellige lag i dokumentaren.
”Jeg tror, at vores brugere og seere ser en historie, de kan spejle sig i. Det er en fascinerende verden, man ikke kender. Sugardating er en gråzone, hvor dokumentaren handler mere om hendes liv end om sugardating.”
DR3 vil ikke løfte pegefingre
”Jeg synes, psykologen taler ned til seerne. Det ønsker vi ikke at gøre. Vi vil heller ikke løfte pegefingeren,” siger Anders Thomsen.
Hvordan vil du have det med, at nogle kvinder beslutter sig for at prøve sugardating, efter at de har set serien?
”Det ville jeg ikke have det særligt godt med. Men jeg kan heller ikke i min levende fantasi forestille mig, at nogen fik lyst til det, hvis de ikke ville det i forvejen,” siger Anders Thomsen.
‘Midt i en Drøm’ er lavet af Pineapple Entertainment og instrueret af Sofie Lange Jørgensen med penge fra DFI og DR.
Medierådet for Børn og Unge har sat aldersgrænsen for at se filmen til syv år.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det er det samme gamle kneb. Damebladene har så længe jeg kan huske - og det er længe - kørt artikler om, kvinder, der prostituerer sig men har et distanceret forhold til det. Den Lykkelig Luder og Universitetsstuderende, der er High Class Escortpiger ved siden af studierne. Jeg har aldrig mødt dem, kun de ordblinde og dem med kun syvende klasse, der lever af at sælge sig selv.
Selvfølgelig er sådan en eksponering som DR 3 har lavet, med til at lokke unge kvinder og mænd ind i prostitution. Det behøver man ikke være psykolog for at regne ud. Godt, at Solveig Wandall påpeger det.
Hvad tænker redaktøren Anders Thomsen på, andet end seertal. Der er i dag rekordmange danske børn, der vokser op i fattigdom og der er rekordmange unge i Danmark, der er hjemløse. "Hvis de ikke vil det i forvejen" er et elendigt forsøg på at bortforklare, at være uden samvittighed for det, som man sætter i gang hos unge mennesker, der kan få alvorlige konsekvenser for resten af deres (korte) liv.