Poul Madsen: Elbæk og Skipper får ingen fortrinsret

Skal selvudnævnte statsministerkandidater have mere plads i medierne end andre? Poul Madsen siger nej: ”Vi påtager os gerne at tage den opgave at skille bullshit fra virkelighed. Og det er rent spin, når Uffe Elbæk siger, han vil være statsminister”

DR og TV 2 svarede undvigende, da Journalisten for nylig spurgte, om statsministerkandidaterne Pernille Skipper og Uffe Elbæk vil blive inviteret til statsministerdueller. 

”Det gør vi os selvfølgelig rigtig mange overvejelser om – men som altid ved et folketingsvalg deler vi dem først, når vi er færdige med vores overvejelser,” sagde Ulla Pors, chefredaktør for TV 2 News.

Og nyhedschef hos DR Thomas Falbe:

”Situationen kan ændre sig tusind gange, inden der er udskrevet valg. Hvis vi melder noget ud om, hvordan vi vælger at gøre, så kan det også påvirke, hvordan politikerne vælger at agere. Det har vi ingen interesse i at gøre,” sagde Thomas Falbe til Journalisten.

Hos Ekstra Bladet har chefredaktør Poul Madsen ikke samme forbehold.

”Det er noget pjat. Jeg melder gerne ud, hvordan det bliver hos Ekstra Bladet. Vores privilegie er jo, at vi ikke behøver tage andre hensyn end journalistiske hensyn,” siger han.

Skiller bullshit fra virkelighed

Både Enhedslistens Pernille Skipper, Alternativets Uffe Elbæk og Nye Borgerliges Pernille Vermund har peget på sig selv som statsministerkandidater

Men Poul Madsen fortæller, at de mange udmeldinger ikke giver fribillet til Ekstra Bladets spalter.

”Bare fordi man selv erklærer sig som statsministerkandidat, får man ikke fortrinsret frem for nogen, der ikke har gjort det. Ekstra Bladet kommer til at afgøre, hvilke politikere der har mest betydning for befolkningen – og det bliver dem, der får mest plads i avisen,” siger Poul Madsen.

Men er det mediernes rolle at tage den beslutning – der er jo ikke sat nogen krydser endnu?

”Vi påtager os gerne at tage den opgave at skille bullshit fra virkelighed. Og det er rent spin, når Uffe Elbæk siger, han vil være statsminister. Jeg tør godt garantere, at han ikke bliver statsminister. Hvis han gør, får han hele Ekstra Bladet, som han kan få lov at redigere dagen efter valget,” siger Poul Madsen.

En favorisering af de store partier?

I går debatterede Poul Madsen spørgsmålet om spalteplads og taletid til statsministerkandidaterne i ‘Presselogen’ på TV 2. I en twittertråd, der efterfølgende debatterede programmet, spørger journalist Paula Larrain, om det kan passe, at Poul Madsen vil favorisere de store partier:

Men ifølge Poul Madsen handler det ikke om favorisering. Ifølge ham handler det om at give spalteplads til de politikere, der har størst betydning for, hvem der bliver statsminister i Danmark. Uffe Elbæk kan derfor sagtens få meget taletid – bare ikke på grund af statsministerkandidaturet.

”Lige nu anser vi nok Kristian Thulesen Dahl og Uffe Elbæk for at være dem, der har mest at sige i forhold til, hvor magten kommer til at dreje hen – og så er det dem, der får mest plads i Ekstra Bladet,” siger Poul Madsen.

Men vil Ekstra Bladet ikke bruge det greb, hvor man stiller statsministerkandidaterne op mod hinanden?

”Befolkningen får rigeligt med statsministerdueller mellem Lars Løkke og Mette Frederiksen. Vores greb vil i langt højere grad være at prøve at tage de problemer, folk har rundt omkring i landet, og tage dem med ind på Christiansborg.”

0 Kommentarer