Pillet af SF-dækning på grund af politisk fortid

Efter at have skrevet om SF-formandsopgøret er MetroXpress-praktikanten Pelle Dam nu taget af dækningen. Kritiske læserindlæg beskyldte den tidligere SFU-formand for at være inhabil

Efter at have skrevet om SF-formandsopgøret er MetroXpress-praktikanten Pelle Dam nu taget af dækningen. Kritiske læserindlæg beskyldte den tidligere SFU-formand for at være inhabil

En alt i alt-konklusion. Sådan beskriver chefredaktør på MetroXpress Jonas Kuld Rathje beslutningen om, at avisens praktikant Pelle Dam, der har en fortid som formand for SF-Ungdom, fremover ikke skal skrive om formandsopgøret i SF.

»Det var lidt hans eget ønske. Han føler, at han kender aktørerne lidt for godt. Samtidig var der også folk på avisen, der ikke synes, det er en god ide. Så det var både det ene og det andet,« siger Rathje.

Pelle Dam, som er i praktik på MetroXpress' Christiansborg-redaktion, nåede kun at skrive fire-fem artikler om formandsopgøret. Men det affødte flere kradse læserreaktioner fra folk, der mener, at Dam som tidligere SFU-formand tilhørte den fløj i partiet, som Thor Möger Pedersen og Astrid Krag tilhører, og at han således ikke er objektiv i sin dækning.

Det afviser Jonas Kuld Rathje imidlertid.

»Jeg har selv holdt øje med hans dækning, og jeg har ikke kunnet finde noget, der var biased på nogen måde. Han er en totalt fair og kritisk journalist. Samtidig arbejder han sammen med uddannede journalister, så jeg er helt tryg ved den måde, det er foregået på,« siger Rathje.

»Alle journalister har holdninger«

Han erkender således også, at det på den baggrund er selvmodsigende, at Dam skal holdes ude af SF-dækningen.

»Jeg køber ikke præmissen om, at man er farvet til evig tid, fordi man har en politisk fortid. Alle journalister har holdninger. Vores fælles opgave er så, at man ikke skal kunne se det i spalterne, og den kan vi sagtens løse. Men Pelle har så selv ønsket at blive taget af stoffet, og det synes jeg er meget professionelt af sådan en ung mand,« siger Rathje.

Blandt Pelle Dams artikler om formandsopgøret er en historie om panik i Vilhelmsen-lejren for at få det nødvendige antal stillere, en historie om, at partiets politiske ordførere støtter Astrid Krag, og så den historie, der har fået flere læsere til at reagere, som handler om, at en sejr til Annette Vilhelmsen kan få regeringssamarbejdet til at bryde sammen.

»Historien opstod i forbindelse med en anden historie, hvor jeg interviewede Hans Engell. Han kom så selv ind på, at en sejr til Vilhelmsen ville få katastrofale konsekvenser, og fordi det ikke passede ind i den historie, jeg var i gang med, valgte jeg at gøre det til en selvstændig opfølgende historie,« fortæller Pelle Dam til journalisten.dk.

Meldte sig ud af SF

Han er afklaret med at skulle holde sig fra SF, selv om han principielt ikke mener, det burde være et problem.

»Jeg har en politisk fortid, og jeg har private holdninger. Hvis det betyder, at jeg ikke skulle kunne dække SF, så ville jeg slet ikke kunne være journalist. Men denne situation giver folk lejlighed til at være ekstra meget ude med riven i forhold til mig og avisen, og det er der ingen grund til,« siger han.

Pelle Dam, der nu er meldt ud af SF, vil ikke kommentere, hvorvidt han som SFU-formand skulle tilhøre den ene eller den anden fløj i partiet.

2 Kommentarer

Erik Lismann
27. SEPTEMBER 2012
Re: Pillet af SF-dækning på grund af politisk fortid

 

LOL

Når Kim Henningsen belærer andre om etik, så ved man at verdens undergang er lige om hjørnet. 

 

Kim Henningsen
27. SEPTEMBER 2012
Re: Pillet af SF-dækning på grund af politisk fortid

Jeg tror alt det bedste om Pelle Dam og hans dækning af SF-opgøret, men jeg har svært ved at forstå, at han som praktikant er blevet bragt i denne situation. Det burde være logik for perlehøns - og chefredaktører - at uanset hvor objektiv Pelles dækning har været, vil han komme under beskydning for at pleje personlige sær-interesser, så han skulle aldrig have været sat på sagen i første omgang.

vh kim henningsen, chefredaktør