P3-medarbejdere går hjem i sympati

Medarbejderne på DR's P3 har på et fagligt møde besluttet at nedlægge arbejdet fra klokken 13 i dag. Der sker i sympati med kollegerne på DR Sporten, hvor to i morges blev fyret. (Opd. 13.10: Læs medarbejdernes udtalelse, Opd. 13.15: Interview med Sara Otte)

”Som sagt nedlægger P3’s medarbejdere arbejdet i sympati med medarbejderne på DR Sporten, hvor der er fyringer.”

Sådan lød det på P3 for få minutter siden.

På DR P3’s Twitter-profil lød det også:

“Vi nedlægger arbejdet kl. 13:00-00:00 i sympati med vores kolleger på @DRSporten. Derfor udgår alle planlagte prog. resten af dagen.”

Læs udtalelsen fra medarbejderne

P3’s medarbejdere har valgt at nedlægge arbejdet fra klokken 13 i sympati, efter at DR Sporten har været igennem en fyringsrunde. To blev i morges afskediget.

»Jeg kan bekræfte, at vi nedlægger arbejdet i sympati med vores kolleger på sporten,« siger P3-journalist Sara Otte til Journalisten.

Beslutningen blev truffet ved afstemning på et fagligt møde. Ved mødet blev også vedtaget en udtalelse fra medarbejderne, som Journalisten kan bringe i fuld længde her.

I udtalelsen lyder det blandt andet:

“Det er ikke rimeligt, at dygtige kolleger skal miste deres job på grund af et alvorligt svigt i DR Sportens økonomistyring. P3 og DR Sporten har – og har altid haft – et tæt samarbejde. Vi står bag dem.”

Sara Otte var med til at forfatte udtalelsen.

»Den grundlæggende stemning på vores faglige møde var, at vi føler et rigtig stort slægtsskab med Sporten. Og derfor føler vi, at vi bliver nødt til at bakke op om deres beslutning,« siger hun til Journalisten.

Hun understreger, at netop P3 og DR Sporten har et tæt bånd.

»Vores kolleger på Sporten har været utroligt velovervejede i hele den her proces. Så når de vælger arbejdsnedlæggelse – som er den yderste konsekvens og et værktøj, vi selvfølgelig alle hader – så mener vi, at de har tænkt grundigt over det. Og det vil vi gerne bakke op om. Så det er mest et udtryk for vores solidaritet med Sportens medarbejdere,« siger Sara Otte.

Som DR’s fællestillidsrepræsentant, Anne Serlev, sagde til Journalisten tidligere i dag, er stemningen i DR anspændt.

»Folk er rimeligt utilfredse. De synes, at når vi går ind i forhandlinger og samarbejder, så er det ærgeligt, at vi ikke kan nå et resultat, der hedder “ingen fyringer”.«

DR Sportens medarbejdere nedlagde arbejdet i går eftermiddags, og i dag besluttede de at fortsætte.

Opdateret 13.10: Udtalelse fra medarbejderne tilføjet
Opdateret 13.15: Interview med Sara Otte tilføjet

0 Kommentarer