Nyt net-magasin skriver meget langt

Det nye digitale magasin Zetland skriver artikler på mellem 30 og 100 sider, der skal læses på telefon, tablet eller computer.

Det nye digitale magasin Zetland skriver artikler på mellem 30 og 100 sider, der skal læses på telefon, tablet eller computer.


Danmark har fået et nyt digitalt magasin rettet imod tablets og computere. Zetland hedder det, og de vil sælge lange artikler enkeltvis. Det skriver Politiken.dk.

Magasinet, der blev lanceret i fredags, kalder selv artiklerne for singler. Det betyder at teksten er længere en almindelig magasin-artikel men kortere end en bog. Længden er mellem 30 og 100 sider, så de kan læses på mellem en eftermiddag eller aften, skriver magasinet på deres hjemmeside:

"Vi lover, at når du rejser dig bagefter, ved du noget, du ikke vidste i går, og som du kan huske i morgen," står der på Zetlands hjemmeside.

Den første single hedder "Arvingerne" og handler om de adelige godsejere i Danmark. Den er blandt andet skrevet af Silke Boch, der sammen med Lea Korsgaard, Jakob Moll og Hakon Mosbech står bag Zetland:

»Vi vil gerne prøve formatet af. Se, om der kan komme et marked for længere kvalitetsjournalistik på nettet, ligesom der er i USA. Jeg tror, læseren ofte gerne vil vide mere efter at have læst en artikel. Og det har man mulighed for i dette format,« siger Silke Bock til Politiken.dk

Zetland samarbejder med den danske digitale baghandel Riidr, der tror på markedet for singles i Danmark:

»De kloge mennesker siger, at vi har rundet 300.000 iPads i Danmark, så der er mange, som kan læse singlen. E-bogsmarkedet er i enorm vækst i øjeblikket i USA, og det hænger sammen med, at der kommer flere enheder, man kan læse e-bøger med, på markedet. Så jeg ser både et marked for e-bøger og bestemt også for singles i Danmark«, siger direktør for Riidr Anders Breinholst til Politiken.dk.

Singlen som format blev lanceret i USA allerede i begyndelsen af 2011 og ifølge paidcontent.org har Amazon.com solgt cirka to millioner af slagsen på 14 måneder. Zetland håber på at kunne udgive en ny single hver måned. Lige nu kan du købe "Arvingerne" for 24 kroner.

0 Kommentarer