Google afslører nyt browser-koncept til dagblade

Webgiganten Google kommer nu alverdens dagblade og magasiner i møde. "Fast Flip" er titlen på et nyt browser-værktøj, som forbedrer oplevelsen af at bladre i en avis på nettet markant. Foreløbig er der aftaler med godt 30 bladtitler - heriblandt New York Times. Kritikere kalder "Fast Flip" en joke.

Webgiganten Google kommer nu alverdens dagblade og magasiner i møde. "Fast Flip" er titlen på et nyt browser-værktøj, som forbedrer oplevelsen af at bladre i en avis på nettet markant. Foreløbig er der aftaler med godt 30 bladtitler – heriblandt New York Times. Kritikere kalder "Fast Flip" en joke.

Læsning af magasiner og aviser har hidtil været lidt af en besværlig oplevelse. I hvert fald hvis man har skullet bladre i de nuværende elektroniske webformater, der ofte er langsomme og omstændelige.

Men et nyt browser-værktøj fra Google Labs, Fast Flip, forsøger at gøre læsningen på nettet til en lige så behagelig oplevelse, som at sidde med sin avis i hånden. Ikke mindst muligheden for at bladre hurtigt frem og tilbage er der arbejdet med. Oveni kommer så en avanceret søgefunktion

Går man ind på Fast Flips hjemmeside, kan man nemlig vælge mellem at søge på traditionel vis ved at indtaste diverse emneord, eller vælge bestemte sektioner ud. Og vupti får man de relevante sider frem.

Foreløbig er det dog kun godt 30 større medier, som deltager. Og derfor får man "kun" resultater fra de deltagende medier.

Det er dog alle toneangivende medier, som indgår i Googles nye Fast Flip-tjeneste – heriblandt: New York Times, Washington Post, Newsweek, the ATlantic og Fast Company, skriver Financial Times.

Til gengæld møder projektet allerede nu voldsom kritik. Blogger Paul Brad Shaw betegner således Google's Fast Flip som en "grusom joke" mod nyhedsbranchen – a cruel joke – på Online Journalism Blog.

Googles nye browser-koncept blev lanceret i aftes på TechCrunch50-konferencen i San Francisco: A Visual Way To Search Google News. They Called It Flipper. Now It's Google Fast Flip.

Efterfølgende fortalte Googles vicedirektør for søgeprodukter og brugeroplevelse, Marissa Mayer, om Fast Flip. Se video-indslaget med hende her.

(opdateret 13:27)

0 Kommentarer