Nederlag til PFA – Økonomisk Ugebrevs historie holdt vand

En afgørelse fra Finanstilsynet tvinger PFA Pension til at lave rettelse i en sag, hvor selskabet rejste krav om millionerstatning fra Økonomisk Ugebrev. »Vi er rigtig glade for, at en myndighed fuldstændig klokkeklart fastslår, at vores historie var rigtig,« siger redaktør. PFA: Vi trak fronten for hårdt op

En sag, der startede med trusler om bål og brand fra PFA mod det lille erhvervsmedie Økonomisk Ugebrev, er i dag endt med et nederlag til pensionsselskabet.

Sagen startede, da Økonomisk Ugebrev skrev, at PFA havde brugt en teknikalitet til at puste sin størrelse kunstigt op. Den kritiske artikel fik i efteråret pensionsselskabet til at stævne erhvervsmediet og kræve fire millioner kroner i erstatning. Siden trak de stævningen og ville klage til Pressenævnet i stedet.

Men i dag er der sat endeligt punktum i sagen. Det sker med en afgørelse fra Finanstilsynet, som bakker op om påstanden i de artikler, PFA truede Økonomisk Ugebrev med et sagsanlæg om. Det glæder ansvarshavende redaktør Morten W. Langer:

»Vi er rigtig glade for, at en myndighed fuldstændig klokkeklart fastslår, at vores historie var rigtig. Og at der ikke er noget som helst at komme efter i forhold til erstatningsansvar og den slags,« siger han.

Alligevel ingen klage til Pressenævnet

Journalisten dækkede ikke mindst sagen dengang, fordi PFA er mange mediefolks pensionsselskab gennem Mediernes Pension. Da PFA valgte at trække stævningen mod Økonomisk Ugebrev, skete det da også efter "konstruktiv dialog" med Dansk Journalistforbunds næstformand, Lars Werge.

"På den baggrund har vi valgt at droppe stævningen og i stedet indbringe sagen for Pressenævnet,” skrev PFA’s direktør for koncernkommunikation og public affairs, Morten Jeppesen, dengang i en mail til Journalisten.

Men også klagen til Pressenævnet er droppet nu. Det skete for cirka en måned siden, fortæller Morten W. Langer.

»Sagen er lukket til begge parters tilfredshed efter en mindelig overenskomst mellem PFA og os. Men vi har aftalt, at vi ikke har yderligere kommentarer,« siger Morten W. Langer.

PFA: Vi har genetableret et godt forhold

I en mail til Journalisten udtaler PFA’s koncerndirektør, Anders Damgaard, at selskabet har taget påtalen fra Finanstilsynet til efterretning og implementeret den i årsregnskabet for 2014.

Koncerndirektøren skriver videre:

”Påtalen berører samtidig den tvist, som PFA tidligere har haft med Økonomisk Ugebrev, og i det lys må jeg konkludere, at PFA nok fik fronten mod Økonomisk Ugebrev trukket for hårdt op. Det tog vi konsekvensen af for flere måneder siden, hvor vi trak sagen tilbage og gik i dialog med Økonomisk Ugebrev med det resultat, at vi har genetableret et godt forhold."

0 Kommentarer