Poul Madsen om gidselsag: »Jeg ville gøre det igen«

Ekstra Bladet overvejer, om de skal anke dommen, hvor de skal betale 600.000 til to danske søfolk. »Vi skal veje hensynet til Søren og Eddy på den ene side og hensynet til dansk presses arbejdsbetingelser på den anden,« siger chefredaktør

Tidligere i dag blev Ekstra Bladet ved byretten dømt til at betale 300.000 kroner til hver af de danske søfolk Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn.

Den dom overvejer avisen nu at anke til landsretten. Det fortalte chefredaktør Poul Madsen for kort tid siden på et pressemøde på Ekstra Bladets redaktion.

»Det, jeg allerhelst ville lige nu, var at betale Søren og Eddy de her penge. For den sag har allerede varet alt for lang tid. Men når jeg ikke tilkendegiver med det samme, at det gør vi bare, så er det, fordi dommen rummer præmisser for hele den danske presse fremover, som vi er nødt til at tænke over,« sagde Poul Madsen blandt andet.

Han var på pressemødet flankeret af Ekstra Bladets advokat Carlo Siebert.

Andre medier har gjort det samme

Poul Madsen hæftede sig ved, at dommen tilkendegiver, at der er klar samfundsmæssig interesse i at dække gidselsager.

»Men der, hvor det går galt i dommen, er, at man så entydigt siger, at man ikke kan bringe billeder af gidsler uden deres tilsagn. Man kan jo ikke få tilsagn fra en tilfangetagen. Vi skal derfor veje hensynet til Søren og Eddy på den ene side og hensynet til dansk presses arbejdsbetingelser fremadrettet på den anden,« sagde Poul Madsen.

På pressemødet fremviste han eksempler fra både DR og TV 2 på konkrete billeder, der viser kvindelige gidsler i Boko Harams varetægt.

»De her billeder har været vist i alle medier i Danmark og internationalt. Men med den præmis, der ligger i dommen, skal man afstå fra at vise billeder af gidsler. Kvinderne fra Boko Haram vil næppe lægge sag an mod dansk presse. Men principielt kunne de gøre det med den her dom,« sagde Poul Madsen.

Tilbød dem penge fra starten   

På pressemødet blev chefredaktøren blandt andet spurgt, om han fortryder noget i sagen.

»Jeg ville gøre det igen – det er det korte svar. Jeg håber ikke, vi nogensinde kommer i en situation som den her igen. Men folk derude kan også fremadrettet regne med os på Ekstra Bladet, hvis de kommer i en situation, hvor de bliver glemt af offentligheden,« svarede Poul Madsen.

Sammen med Ekstra Bladets advokat vil han nu bruge nogle dage på at overveje, om de skal anke sagen.

»Af hensyn til Søren og Eddy ville det være bedst, hvis sagen lukkede her. Derfor har vi også fra starten tilbudt dem penge for at få sagen lukket. Men jeg er nødt til at sætte mig ned og overveje, om jeg skal føre faklen på vegne af dansk presse.«

 

 

4 Kommentarer

Anders Hede
15. MAJ 2016
"Poul Madsen var jo ikke ude
"Poul Madsen var jo ikke ude på at sælge aviser og skabe omtale af Ekstra Bladet men derimod blot interesseret i at hjælpe to gidsler samt tjene offentlighedens interesse i at se disse to gidsler. "

Hvor naivt, med mindre du er ironisk. For selvfølgelig er EB først og fremmest interersseret i at sælge aviser, og det er derfor Poul Madsen gerne går over grænsen også flere gange, bl.a. da han udnævnte den forkerte morder i Herningsagen og udstillede ham med personkarakteristik. Det er ikke offentlighedens interesse at fremture med den slags før tid. Det er det heller ikke i denne sag. Han tog muligvis en chance, men nu hvor det har vist sig at sømændene har følt deres situation blev klart forværret, så SKAL HAN TAGE ANSVAR OG GÅ AF.

I stedet er han p****ligeglad og det er nok det værste ved det hele
Christian Vangsø Bentsen
15. MAJ 2016
Anders Hede:

Anders Hede:

Skarpt tegnet op så dækker "medierne" over hinanden.

En chef, den øverst ansvarlige, som A: ikke formår at forlige sagen B: gjorde nar af den første kendelse fra en uafhængig klageinstans C: Ikke evner at lægge sig fladt ned når denne idømmes en historisk hård dom ville blive blive slagtet af af en enig presse.

Pointen er jo at "pressen" de facto har en oplevelse af at deres "fejl" par se skal tilgives fordi de i sagens natur altid har altruistiske motiver. Poul Madsen var jo ikke ude på at sælge aviser og skabe omtale af Ekstra Bladet men derimod blot interesseret i at hjælpe to gidsler samt tjene offentlighedens interesse i at se disse to gidsler.

Der kommer et efterspil... Om ikke så længe :-)
Jersper Bjørk
14. MAJ 2016
Det er så men dansk presse i
Det er så men dansk presse i en nøddeskal, intet nyt i det.
Anders Hede
14. MAJ 2016
Jeg fatter ikke han bliver
Jeg fatter ikke han bliver ved med at være chefredaktør. Nu fremturer han selvom han har tabt klokkeklart og dømt for at udsætte de to stakkels sømænd for flere problemer.

Jeg synes stadig det var vanvittigt pinligt for dansk presse at han blev siddende efter at have været ansvarlig for at udpege og udskamme en uskyldig dansk mand som morder i forbindelse med Herningmordet for nogle år siden. Hvorfor er der ikke konsekvenser? Hvorfor kan man blive siddende uanset hvor mange forfærdelige sager man er ansvarlig for?

I teorien kan han jo også blive gået denne gang, men det virker ikke sandsynligt