Lund og Løkke lokker lyttere til Egmonts podcast-satsning

Over 60 titler og 30-50.000 downloads. Egmonts podcastsatsning Talk Town tager lige nu fart, siger kommerciel direktør – som fortæller, at alle podcasterne hos Talk Town får et fast honorar i betaling

Siden nytår er det gået stærkt med antallet af downloads af Egmont Publishings podcast-satsning Talk Town.

Tjenesten gik i luften i foråret 2019 og er aktuelt hentet 30-50.000 gange, oplyser Egmont. Ifølge Frank Vilstrup, kommerciel direktør i Egmont Publishing, er cirka to tredjedele af det samlede antal downloads kommet til den seneste måned.

”Optaget af kunder i de her dage er meget massivt. Jeg kan ikke give konkrete tal, men vi har lanceret en masse nye navne på det seneste, og det tager kunderne godt imod,” siger han.

Særligt podcasten ’Lund & Løkke’ med tidligere statsminister Lars Løkke og radio- og tv-vært Anders Lund Madsen er lige nu det store trækplaster. Men også Sebastian Kleins podcast til børn ’Sebastians sejeste danske dyr’ trækker lyttere til.

Mange er stadig på prøveperiode

Egmonts ambition er, at Talk Town skal være det førende betalingsunivers for podcast i Danmark. Et abonnement koster 59 kroner om måneden, mens tjenesten er gratis for abonnenter af Egmont Publishings printmagasiner og ugeblade.

”Det går rigtig godt, og vi kastede os jo heller ikke ud i det her, hvis vi ikke troede på det. Men det er stadig umuligt at konkludere, om det kan flyve. Vi er i et marked, hvor der findes meget gratis indhold af høj kvalitet. Og det arbejder vi selvfølgelig imod,” siger Frank Vilstrup.

Foreløbig lytter mange af Talk Towns brugere stadig med på et gratis prøveabonnement. Hvor mange af dem, der faktisk bliver som betalende brugere, når prøveperioden udløber, vil de kommende måneder vise.

Men I har ikke mistet troen på, at man faktisk kan få brugerne til at betale for podcast?

”Nej, er du gal. Vi er stærke i troen på det her. Og vi er faktisk positivt overrasket over antallet af downloads – det går bedre, end jeg havde turdet håbe på,” siger Frank Vilstrup.

Flere 24syv-værter på listen

Lige nu er der i alt 68 forskellige titler i Talk Towns podcast-portefølje, og der kommer løbende nye til. Nogle shows har kun en enkelt episode, mens andre har 25-30 episoder.

Senest er et nyt politisk magasin med tidligere Radio24syv-vært Knud Brix blevet lanceret under titlen ’Politiske Dynastier’. Også tidligere 24syv-vært Knud Romer har fået sin egen podcast på Talk Town.

Frank Vilstrup fortæller, at de eksterne podcastproducenter aflønnes med fast honorar.

Dermed adskiller Talk Town sig fra podcasttjenesten Podimo, der betaler sine podcastere, alt efter hvor mange abonnenter der lytter til dem, og hvor stor en andel af deres tid abonnenterne lægger hos den enkelte podcaster.

”Vi mener ikke, at det er rimeligt, at indholdsproducenten skal bære risikoen i en opbygningsfase af et helt nyt koncept. Derfor laver vi aftaler baseret på et fast honorar,” siger Frank Vilstrup.

Ud over de eksternt producerede podcasts er meget stof på Talk Town også produceret internt på Egmonts forskellige redaktioner.

”For os er det god kombination både at have print og lyd. Vi betragter os ikke længere som et bladhus, men som en platformsuafhængig udgiver af gode historier. Vi skal være der, hvor kunderne befinder sig, og lige nu befinder de sig altså også på lyd,” siger Frank Vilstrup.

0 Kommentarer

Læs også

Sådan vil Podimo betale podcastere:

Sådan vil Podimo betale podcastere: ”Jeg ville ikke kunne leve af det”

26. AUGUST 2019

For to podcastere handler Podimo om meget mere end at tjene en månedsløn

27. AUGUST 2019