Egmont Publishing nedlægger fem stillinger

Egmont Publishing har afskediget to medarbejdere på herognu.dk og tre medarbejdere på magasinerne Vores Børn og Gravid på grund af manglende indtægter. Vores Børn og Gravid lægges samtidig sammen til ét magasin. »Det er pisse ærgerligt hver gang, der bliver skåret ned et sted,« siger tillidsrepræsentant

I alt fem medarbejdere er i dag blevet afskediget i Egmont Publishing.

Der er tale om to ansatte på Her og Nu’s digitale redaktion, herognu.dk, samt tre medarbejdere, der har siddet på magasinerne Vores Børn og Gravids fællesredaktion. Ifølge ledelsen på Egmont skyldes afskedigelserne manglende indtægter.

»På herognu.dk er der desværre ikke en forretning til de her to medarbejdere. Der er ikke så stor omsætning, så vi afskediger af økonomiske hensyn,« siger bladchef Marianne Gram, der har det overordnede ansvar for Her og Nu.

Hun forklarer, at man ikke har haft lige så store annonceindtægter på herognu.dk som håbet.

»Det skyldes annoncemarkederne, der skifter hurtigere inden for digitale medier, end vi nogensinde har kunnet forestille os,« siger hun og peger samtidig på, at herognu.dk fremover kan samarbejde mere om digitalt stof med Egmonts andet gossip-site, realityportalen.dk.

Sælger for få magasiner

På Vores Børn og Gravid er det et svigtende salg af magasiner, der koster tre medarbejdere jobbet. Der er tale om en redaktør, en journalist og en art director.

Ledelsen har med magasinchef Tina Nikolaisen i spidsen besluttet sig for at stoppe med at udgive Gravid på print og i stedet fokusere alle kræfter på Vores Børn. De to magasiner havde i forvejen en fælles redaktion.

»Vi må konstatere, at udgivelsesgrundlaget for et magasin for nybagte forældre har ændret sig. De finder rigtig meget information på nettet, hvor vi også har voresbørn.dk. Og så er der den udfordring, at forældre generelt har for travlt med deres børn til at læse et månedsmagasin. Vi sælger simpelthen for få eksemplarer af magasinet,« siger Tina Nikolaisen.

I stedet for at udgive 12 numre af Vores Børn og fire numre af Gravid om året, vil Egmont fremover kun udgive Vores Børn seks gange om året. 

Mennesker af kød og blod

Tillidsrepræsentant Christine Grøntved er ked af, at ledelsen har set sig nødsaget til at afskedige fem medarbejdere.

»Det er længe siden, man har kunnet regne med, at tingene er i morgen, som de er i dag. Det er pisse ærgerligt hver gang, der bliver skåret ned et sted. Det er jo mennesker af kød og blod, det går ud over,« siger hun.

Hun fortæller til Journalisten, at hun var orienteret om de to medarbejdere på herognu.dk, der skulle fyres. Men det lykkedes ikke at finde omplaceringer til dem i koncernen. De tre afskedigelser på Vores Børn/Gravid var hun ikke orienteret om, fordi to ikke var overenskomstmæssigt ansat, mens den sidste var ansat i et vikariat.

Egmont har tidligere på året været igennem en større omlægning af deres digitale redaktioner, hvor tre medarbejdere blev fyret.

0 Kommentarer