Jysk Fynske Medier undgår fyringer i denne omgang

Jysk Fynske Medier varslede seks fyringer inden nytår. Men mediehuset undgår fyringer, fordi en række medarbejdere går på efterløn og pension før tid. Tillidsmand: ”Afgørende, at vi undgår fyringer, så folk selv bestemmer, hvornår de vil gå.”

Seks medarbejdere på Jysk Fynske Medier undgår at få en fyreseddel i julegave. Ledelsen havde ellers bebudet seks afskedigelser inden månedens udgang på grund af svigtende indtægter.

Men efter forhandlinger med tillidsfolkene undgår man helt fyringer. Besparelserne er i stedet fundet ved, at fem medarbejdere frivilligt går på efterløn eller pension og får tre måneders løn med sig. Samtidig har fire medarbejdere fået imødekommet et ønske om at gå ned i tid.

”Det er jeg meget glad for, så bliver det alligevel jul. Det var vigtig for alle og også for mig, at vi fik ordnet det her inden jul. Det er afgørende, at vi undgår fyringer, så folk selv bestemmer, hvornår de vil gå,” siger tillidsrepræsentant Lene Sarup fra Fynske Medier.

Derudover bliver en række ledige stillinger ikke genbesat.  Det er ikke Jysk Fynske Mediers første sparerunde i år. Tidligere på året nedlagde mediehuset syv fotograf-stillinger, og i forbindelse med opkøb af lokalaviser fra Politikens Lokalaviser blev der også gennemført en sparerunde.

Sidste år fik fusionen Jysk Fynske Medier et underskud på 100 millioner kr., og i løbet af 2016 blev der gennemført en stor sparerunde, hvor i alt 67 stillinger blev skåret bort.

I har været gennem mange sparerunder og fyringsrunder på Jysk Fynske Medier, og nu endnu en op til jul. Hvordan er stemningen blandt medarbejderne?

”Den er usikker og ærgerlig. Vi vil jo hellere udvikle end at afvikle. Men de seneste år har det sidste fyldt mest,” siger Lene Sarup.

I forrige uge valgte chefredaktør og redaktionel udviklingsdirektør Troels Mylenberg at forlade selskabet, fordi han ikke var enig i strategien. Han savnede midler til udvikling.

Bestyrelsesformand Gert Eg fortalte i den forbindelse til Journalisten, at udviklingsbudgettet blev skåret med 5 mio. kr.

Journalisten har beskrevet Jysk Fynske Mediers rejse som koncern i artiklen "Jysk Fynske medier fra "festdag" til "fucked".

 

0 Kommentarer