Medarbejderne på BTMX får mulighed for frivillig fratrædelse

Tillidsfolk og ledelse har lavet en aftale, der betyder, at medarbejderne på BT og Metroxpress kan tage en frivillig fratrædelse. Der er frist på torsdag for at melde sig. Tillidsmand håber, at man undgår fyringer ud over de fotografer, som ledelsen vil afskedige

Medarbejderne på BT og Metroxpress kan gå på weekend med noget at tænke over. De har frem til på torsdag til at melde sig, hvis de ønsker at tage en frivillig fratrædelse.

Fredag eftermiddag indgik ledelsen og tillidsfolk en aftale om, at medarbejderne kan tage frivillige fratrædelser med fritstilling og fuld løn i opsigelsesperioden, erfarer Journalisten.

Ledelsen har dog som vanligt vetoret, hvis der er udvalgte medarbejdere, som man ikke vil give frivillig fratrædelse.  

”Samlet set satser vi på helt at undgå yderligere fyringer ud over de fotografer, som i forvejen er blevet fyret på BT,” siger Rasmus Skat Andersen, tillidsmand på Metroxpress.    

Efter denne artikel blev publiceret, har Rasmus Skat Andersen ønsket at præcisere, at fotograferne på BT formelt set endnu ikke er fyret, da der er en forhandlingsperiode på 14 dage fra sparerunden blev meldt ud.   

Håber at undgå flere fyringer

Ledelsen på den nye samlede redaktion på BTMX meldte tidligere på ugen ud, at der skal skæres 14 redaktionelle stillinger væk, herunder vil man afskedige samtlige fem fotografer på BT og nedlægge fotoafdelingen for i stedet at bruge freelancere.

Dermed skal der fortsat skæres yderligere 9 stillinger væk i forbindelse med fusionen af de to redaktioner til en fælles redaktion, hvor alle skal kunne levere indhold til de to forskellige aviser og deres to netaviser.

Hvis 9 eller flere medarbejdere ønsker at tage en frivillig fratrædelse, kan yderligere fyringer undgås.

”Vi håber, at vi på den måde kan klare sparerunden, uden at nogen skal fyres. Men der er ingen garantier. Vi har allerede været igennem mange fyringsrunder, og derfor har mange af dem, der har overvejet at tage frivillig fratrædelse, allerede gjort det,« sagde BT’s tillidsmand Jesper Vestergaard Larsen i forgårs til Journalisten.

En del af besparelserne findes ved, at BTMX skærer det samlede antal af praktikanter ned fra 22 til 10 praktikanter i løbet af det næste år.

Ledelsen ønsker ikke at lade sig interviewe, mens der stadig pågår forhandlinger om sparerunden. 

Opdateret 14/1-2017 klokken 08:59: Præcisering af citat fra Metroxpress-tillidsmand  

0 Kommentarer