Journalist afslørede ’Cafe Hacks’ sponsorater – nu får han ubehagelige beskeder fra produceren

Per Lysholt var med til at afsløre ’Cafe Hacks’ sponsorater. Nu får han natlige beskeder fra produceren Kristian Borregaard. ”Jeg finder dig,” lyder den seneste. ”Det kan jeg ikke tolke som andet end en trussel,” siger Per Lysholt. Presseansvarlig Henrik Sørensen afviser: ”Kristian er Jordens venligste og mest omsorgsfulde menneske”

Det er to år siden, at Radio24syv afslørede, at det populære P4-program ’Cafe Hack’ havde modtaget mindst en million kroner fra sponsorater stik imod DR’s retningslinjer.

Alligevel får journalist Per Lysholt, som var med til at afdække sagen, stadig ubehagelige sms-beskeder midt om natten fra produceren på radioprogrammet, Kristian Borregaard.

”Din ageren i den her sag er ynkelig og pinlig – og den vil desværre komme til at forfølge dig resten af dit liv. Du gjorde ikke dit arbejde. Desværre,” skriver Kristian Borregaard i en sms.

Få minutter senere tikker en anden besked ind. Klokken er 00:58 natten til lørdag den 10. november 2019.

”Jeg finder dig,” skriver Kristian Borregaard.

På Twitter har Per Lysholt offentliggjort sms-korrespondancen mellem ham og Kristian Borregaard.

”Det kan jeg ikke tolke som andet end en trussel,” siger Per Lysholt til Journalisten og fortsætter:

”Det må betyde, at han vil forfølge og chikanere mig resten af mit liv. Men jeg ved ikke, om det er med vold eller med sine utroligt mange sms’er.”

Kender du ordet konsekvens?

Per Lysholt fortæller, at han er blevet kontaktet tre gange, siden Danmarks Radio som følge af sagen afbrød samarbejdet med ’Cafe Hack’ med øjeblikkelig virkning.

Første gang i sommeren 2018 med gentagne telefonopkald, sms’er og beskeder på telefonsvareren.

”Stå ved dit standpunkt og tag telefonen, trækkerdreng,” skrev Kristian Borregaard, kaldte ham ”fuckhead” og foreslog ifølge Per Lysholt i en telefonsvarerbesked, at de skulle mødes.

Anden gang, da Radio24syv tabte udbuddet om DAB-kanalen til Loud, og Per Lysholt mistede sit job som journalist på kulturmagasinet ’AK24syv’. Ved den lejlighed skrev Kristian Borregaard:

”Jeg er sikker på, at der er brug for en dybdeborende journalist, der kun dækker den ene side af sagen,” skrev Kristian Borregaard.

Det seneste eksempel er fra natten til lørdag den 10. november, hvor Per Lysholt fik syv beskeder på en time og dagen derpå en venneanmodning på Facebook.

”Twitter-konge? Kender du ordet: ’konsekvens’?,” skrev Kristian Borregaard denne gang.

Kristian Borregaard er sygemeldt

Per Lysholt fortæller, at han har forsøgt at tale med Kristian Borregaard om beskedernes indhold og alvor, men hans opkald bliver ikke besvaret.

”Det giver ikke mening, for hvis han vil tale mig med, kan han bare ringe,” siger Per Lysholt, der siden 2018 har forsøgt at få et interview med ham om sagen.

”For jeg vil jo gerne høre, hvad der ifølge Borregaard er foregået af urent trav fra DR’s side.”

Journalisten er ikke lykkes med at få et interview eller en kommentar fra Kristian Borregaard.

Presseansvarlig Henrik Sørensen på det genopståede radioprogram, nu under navnet ’Dahl på Hack’, skriver i en mail.

”Jeg har forsøgt at få fat i Kristian, men kan ikke få fat i ham. Han er p.t. sygemeldt og i øjeblikket ude af forretningen her i en periode,” skriver Henrik Sørensen og fortsætter:

”Kristian er Jordens venligste og mest omsorgsfulde menneske, så jeg kan ikke forestille mig, at han udgør en trussel for nogen som helst.”

Radiokanaler er tavse

I sms-beskederne skriver Kristian Borregaard, at han er i besiddelse af dokumentation, der kan modbevise Per Lysholts ”fuldstændigt ukritiske artikel” for to år siden.

Som privatperson ser Per Lysholt gerne, at Kristian Borregaard stopper med at sende beskeder midt om natten. Men som journalist er han også interesseret, hvis Kristian Borregaard faktisk ligger inde med dokumenter, der kan vise en anden side af sagen.

”Jeg sendte ham min mail, men har stadig ikke fået noget,” siger Per Lysholt.

’Dahl på Hack’ sender FM-radio hver søndag kl. 10-12 på henholdsvis Radio Nordjyske, Radio SLR og Classic FM. Journalisten har kontaktet radiokanalerne for at høre, hvad de siger til sagen.

Men hverken Nordjyske eller Sjællandske Medier, som ejer Radio SLR, er vendt tilbage på henvendelserne. Claus Nielsen, programchef på Jysk Fynske Medier, som ejer Classic FM, skriver i en mail, at han ikke kender til sagen, og har ingen kommentarer.

Hvorfor på Twitter og ikke politiet?

Per Lysholt fortæller, at han ikke føler sig truet på livet, men han ved ikke, om han har lyst til at møde Kristian Borregaard på gaden.

”For jeg ved faktisk ikke, hvad han er i stand til. Jeg kan se et billede af ham, men jeg har ikke engang snakket med ham,” siger Per Lysholt og tilføjer:

”Jeg er upåvirket og tror ikke, at han vil gøre mig noget, men jeg kan jo reelt ikke vide det.”

Han forklarer, at sagens ”vilde og bemærkelsesværdige” karakter gjorde, at han lagde beskederne op offentligt, ”fordi Twitter er nærmest et intranet for journalister”.

”Jeg tænker, at det er meget rart for mulige samarbejdspartnere af ’Café Hack’ at vide, at programmets producer opfører sig sådan,” siger Per Lysholt.

Hvorfor går du ikke til politiet i stedet for at lægge beskederne op på Twitter?

”Det, jeg ved, med chikanesager er, at politiet ikke tager dem alvorligt. Jeg har lige lavet et interview med en journalist fra DR, der var blevet udsat for meget grovere trusler end mig. Politiet tog dem ikke alvorligt og sagde, at hun måtte forvente det, fordi hun var journalist,” siger Per Lysholt og tilføjer:

”Men hvis han fortsætter, eller hvis han opsøger mig personligt, så anmelder jeg ham. Der kommer et punkt, hvor det nødigt skal blive en fast del af mit liv, at jeg får natlige beskeder af Kristian Borregaard.”

2 Kommentarer

David Stray Jorgensen
4. JUNI 2020
Og så var det en kvinde, der fik afslag af politiet.
Jeg synes man gør alle en bjørnetjeneste ved ikke at anmelde det.
Det er ikke alle der er lige robuste, for at bruge et DJØF ord.

Du skylder dine kolleger og anmelde trusler.

Og vi er mange der synes at politiet er ligeglade med visse former for kriminalitet og overdrevet meget interesseret i anden.

Så anmeld, det er jo et problem
Per Roholt
19. NOVEMBER 2019
Undskyld - I beskriver her en potentiel kriminel handling med navns nævnelse?

Læs også

DR-chef om ‘Café Hack’: Ingen beviser for, at penge gav indflydelse

03. MARTS 2017

DR-chef om ‘Café Hack’: Ingen beviser for, at penge gav indflydelse

03. MARTS 2017