Jes Dorph-Petersen: Nyhedsvært på TV 2

Har du oplevet øget fokus på journalister i medier og ugeblade?

Har du oplevet øget fokus på journalister i medier og ugeblade?

Det har jeg. Og man snakker meget om, hvor hidsigt det er blevet. Og det er ikke længere kun på udtalelser, men også på privatlivsfronten, at opdækningen er blevet ekstremt meget tættere. Jeg vil mene, at interessen, siden jeg startede i 1991, er blevet fire- eller femdoblet i de kulørte blade.

Hvorfor tror du, der er så stor fokus på tv-værter?

Jeg tror, bladene er uhyre bevidste om, at tv-folk sælger. Tv fylder rigtig meget i det offentlige rum i dag, og der er kommet langt mere konkurrence. Samtidig er vi nok også selv lidt ude om det, fordi vi stikker hovedet længere frem, end vi gjorde tidligere.

Hvad kan gå galt i den sammenhæng?

Man skal jo passe på med at tro, at man er alt for vigtig, fordi man er blevet vært og pludselig ikke kan undværes. Man skal have sig for øje, at man er morgenens friske brød og ikke så meget andet, selvom man kan trække en forside på B.T. Det er forfærdeligt flygtigt. Og så skal man passe på med at 'larme' for meget, så det hele kommer til at handle om værten og ikke det væsentlige, som er det, hun eller han siger. Man skulle gerne se nyhederne af en anden grund, end man køber SE og HØR.

Hvordan opretholder du grænsen mellem dig selv som mediepersonlighed og privatperson?

Jamen, jeg har grundlæggende den regel, at jeg kun stiller op til noget, der har at gøre med mit arbejdsliv. Min grænse går ved min havelåge og min familie. Men jeg fortæller gerne om mit arbejde og synes, at det er fair, at man ved lidt om, hvordan jeg er. Det skal jo heller ikke være sådan, at nyhedsværter fremstår 100 procent fravristet den virkelighed, de er en del af. Det er jo et subjektivt valg, når vi vælger de nyheder, folk skal have. Så vi kan lige så godt fortælle lidt om os selv, og hvem vi er. /

0 Kommentarer