Her er DR’s nye bestyrelse

Nu er der sat navne på de 11 medlemmer, der fra 1. januar 2019 kommer til at udgøre DR’s nye bestyrelse med bestyrelsesformand Marianne Bedsted i spidsen. Et af de nye navne er Kristeligt Dagblads chefredaktør og adm. direktør, Erik Bjerager. Se hele listen her

DR’s nye, samlede bestyrelse er nu på plads. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Den samlede bestyrelse består af 11 medlemmer med DR’s nye bestyrelsesformand Marianne Bedsted i spidsen. Hun blev udpeget af kulturminister Mette Bock d. 7. september.

Den nye bestyrelse påbegynder arbejdet 1. januar 2019.

”DR står over for en kolossal opgave med at omstille sig i forlængelse af den nye medieaftale og public service-kontrakt. DR skal stå tydeligere som kulturelt fyrtårn, gribe den digitale omstilling og række ud mod alle generationer,” udtaler Mette Bock i pressemeddelelsen.

Seks af den nye bestyrelses medlemmer er såkaldte partiindstillede kandidater. De seks største partier i Folketinget indstiller hver to kandidater til DR’s bestyrelse, som kulturministeren og partierne i fællesskab skal vælge imellem.

DR’s nye bestyrelse for perioden 2019-2022 bliver:

• Marianne Bedsted (formand)
• Erik Bjerager
• Arne Mariager
• Dennis Nørmark (indstillet af LA, næstformand)
• Christine Antorini (indstillet af S)
• Karen Rønde (indstillet af V)
• Line Barfod (indstillet af EL)
• Zakia Elvang (indstillet af ALT)
• Katrine Winkel Holm (indstillet af DF)
• Ricki Morey (medarbejderrepræsentant)
• Hanne Ried Larsen (medarbejderrepræsentant)

Her er DR’s nye bestyrelse

Nu er der sat navne på de 11 medlemmer, der fra 1. januar 2019 kommer til at udgøre DR’s nye bestyrelse med bestyrelsesformand Marianne Bedsted i spidsen. Et af de nye navne er Kristeligt Dagblads chefredaktør og adm. direktør, Erik Bjerager. Se hele listen her

Kulturminister Marianne Jelved har netop udpeget de medlemmer af DR's bestyrelse, som hun har lov at bestemme.

Michael Christiansen fortsætter som formand, imens næstformanden skiftes ud. Det har hidtil været Ole Hyltoft (udpeget af Dansk Folkeparti), men Marianne Jelved har valgt at pege på Trine Gregorius (udpeget af Socialdemokraterne). Ministeren kan vælge næstformanden mellem de medlemmer, Folketingets partier har valgt til bestyrelsen.

”DR står i en brydningstid og skal finde sin vej i en medievirkelighed, hvor flere og flere selv vælger, hvad de vil se, og hvornår de vil se det. Jeg har ved min genudpegning af Michael Christiansen lagt vægt på at skabe kontinuitet i formandskabet. Michael Christiansen har stor indsigt i DR’s forhold, og han vil sammen med den øvrige bestyrelse kunne yde god sparring til DR’s direktion," udtaler Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

Trine Gregorius er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1989. Hun er tidligere journalist ved Politiken, BT og DR og arbejder i dag som kommunikationsrådgiver. Gregorius har siddet i DR's bestyrelse siden 2008.

To nye medlemmer

Samtidig har Marianne Jelved udpeget to nye medlemmer af DR's bestyrelse: Dan Boyter og Nanna Kalinka Bjerke. Dan Boyter er direktør i Pressalit Group, og Nanna Kalinka Bjerke er kommunikationsrådgiver.

"Samtidig har jeg lagt vægt på at skabe fornyelse i bestyrelsen med mine udpegninger af Nanna Kalinka Bjerke og Dan Boyter. Nanna Kalinka Bjerke vil bl.a. kunne bidrage til bestyrelsens arbejde med sin mediemæssige indsigt, mens Dan Boyter vil kunne bidrage med sin erhvervsmæssige og kulturelle indsigt. Jeg har blandt de medlemmer i DR’s bestyrelse, der er udpeget af Folketinget, udpeget Trine Gregorius til næstformand,” tilføjer hun.

Nanna Kalinka Bjerke skriver selv på Facebook sådan her om den nye post:

Opdateringen er bragt med hendes tilladelse. Hun fortæller Journalisten, at kulturministeren ringede i forgårs.

»Det var en meget kort samtale midt i middagsmaden,« tilføjer Nanna Kalinka Bjerke.

Hun kalder sig selv »erklæret feminist og mangfoldighedsfreak« og glæder sig til at sætte sig nærmere ind i både lovgrundlaget og opgaverne.

»Det er lidt for tidligt at sige så meget om, hvad jeg vil. Men jeg kommer jo med alt, hvad der er mig,« siger hun.

Hvad betyder det?

»At jeg er meget tro mod det, jeg står for. Samtidig er jeg public service-fan, jeg synes ikke, at DR skal privatiseres. Jeg er en fællesskabsorienteret person, som synes det er vigtigt, at vi har noget at være fælles om,« siger Nanna Kalinka Bjerke.

DR’s nye bestyrelse for perioden 2015-2018 bliver:

  • Michael Christiansen (formand)
  • Trine Gregorius (udpeget af S, næstformand)
  • Nanna Kalinka Bjerke
  • Dan Boyter
  • Lars L. Nielsen (udpeget af RV)
  • Line Barfod (udpeget af EL)
  • Torben Dalby Larsen (udpeget af V)
  • Ole Hyltoft (udpeget af DF)
  • Dennis Nørmark (udpeget af LA).

De fastansatte medarbejdere i DR udpeger 2 medlemmer til bestyrelsen den 15. december 2014.

Opdateret 14.30: Nanna Kalinka Bjerke tilføjet

 

4 Kommentarer

Tommy Boesgaard
27. NOVEMBER 2016
Bedrag i DR TV, jeg er dybt
Bedrag i DR TV, jeg er dybt skuffet over udsendelsen, forstået på den måde. Der tages overhovedet ikke hensyn til de 500.000 personer med nedsat hørelse/tinnitus, hele udsendelsen igennem har den været præget af hyletoner i forskellig styrke, hvilket ikke giver en god oplevelse af serien. Der burde tages hensyn til os
Peter C. Madsen
13. DECEMBER 2014
Til lykke med den nye DR
Til lykke med den nye DR-bestyrelse, men je mangler repæsentanter for lytter- og seerorganisationerne, der repræsenterer de menige der betaler medielicensen.
Preben Sørensen
11. DECEMBER 2014
Tillykke til Trine Gregorius
Tillykke til Trine Gregorius med næstformandsposten -forhåbentligt med større politisk uafhængighed end forgængeren, DF´s spidspids, Ole Hyltoft.

Men der savnes også i denne DR-bestyrelse en repræsentant for lytterne og seerne, hvor de fire lytter-seerorganisationer givet ville kunne stille med et velegnet bestyrelsesmedlem.

m.v.h.
Red. Preben Sørensen
tidl. Programråds - og ARF-formand
Jeppe Villadsen
11. DECEMBER 2014
Hej Mikkel

Hej Mikkel

Honoraret for menige bestyrelsesmedlemmer ligger kun på omkring 100.000 kr om året. Mon ikke man får lov til at slide for mønterne.

Hvor er for resten alle de statsfinansierede feminister, du mener at kende?