I dag kan JP/Pol-medarbejdere stille spørgsmål til Lars Munch

Medarbejderne i JP/Politikens Hus får i dag mulighed for at spørge bestyrelsesformand Lars Munch direkte til den stribe af sager, der handler om Jørgen Ejbøl. “Jeg erkender, at medarbejderne har spørgsmål, de ønsker besvaret," lyder det fra Lars Munch. Politikens tillidsrepræsentant ser frem til at få svar

I dag får medarbejderne i JP/Politikens Hus en chance for at stille spørgsmål direkte til bestyrelsesformand Lars Munch. Han stiller op til debatmøde med medarbejderne i København klokken 11 og i Viby i eftermiddag. Det fremgår af en intern mail, som er rundsendt i huset.

“Jeg erkender, at medarbejderne har spørgsmål, de ønsker besvaret. Dem vil de få mulighed for at stille i dag. Jeg glæder mig til dialogen, som plejer at være åben og direkte,” udtaler Lars Munch om mødet i en mail til Journalisten.

Det har ikke været muligt at interviewe ham.

Medarbejderne har i en usædvanlig henvendelse direkte fra de tre medarbejderforeninger på Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten bedt bestyrelsen om en forklaring på den stribe af sager, der involverer næstformand Jørgen Ejbøl, som også er formand for Jyllands-Postens Fond.

Vi ved jo ikke, hvad der er sandt og falsk

Henvendelsen blev sendt i slutningen af sidste uge, og tillidsrepræsentant på Politiken, Pernille Mac Dalland, er tilfreds med, at reaktionen kommer hurtigt.

»Jeg synes, det er fint, at han reagerer så hurtigt på medarbejdernes ønske om at høre, hvad der foregår. Men vi har jo ikke fået noget at vide endnu. Så vi må først se, hvad han siger,« siger Pernille Mac Dalland.

»Et af de helt centrale emner er virksomhedens troværdighed,« siger hun og tilføjer, at også spørgsmålet om mulige millionbonusser til topledelsen samtidig med, at koncernen gennemførte fyringsrunder, optager medlemmerne.

»Vi ved jo ikke engang, hvad der er sandt og falsk i den sag,« siger hun.

Medarbejdere: Stærkt kritisabelt

I henvendelsen, som er underskrevet af tillidsfolkene på de tre aviser, nævnes både "beretninger om ikke helt rene linjer i den redaktionelle proces" og "udbetalinger af angiveligt millionstore bonusordninger, mens man internt både appellerer til og direkte dikterer tilbageholdenhed blandt medarbejderne".

Der henvises også til, at toppen i netop JP/Politikens Hus burde udvise åbenhed og svare på spørgsmål.

"Vi finder det stærkt kritisabelt, at et stort mediehus lukker sig så voldsomt om sig selv, når vi samtidig forventer, at andre virksomheder, institutioner og personer stiller op, når husets journalister passer deres arbejde og stiller spørgsmål til dem. Den handlemåde kan ikke undgå at ramme os på noget af det væsentligste, vi skal leve af i vores daglige virke: vores troværdighed," lyder det.

Siden har både Ekstra Bladets ansv. chefredaktør, Poul Madsen, og Politikens ditto, Christian Jensen, bakket op om medarbejdernes ønske om at få svar.

»Der er nogle spørgsmål, som det er helt oplagt at få besvaret. Det beder medarbejderne nu om, og det bakker jeg op om. Når man læser de artikler, som har været skrevet, så står nogle ting uklart tilbage,« sagde Christian Jensen til Journalisten fredag.

En stribe kritiske sager

Ejbøl-sagen startede med, at tidligere kulturredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose fortalte, at Jørgen Ejbøl havde pålagt ham en såkaldt "håndfæstning" – hvor Rose blandt andet ikke måtte optræde i radio og tv – i kølvandet på Muhammed-krisen.

Siden har Information beskrevet, at JP/Politikens Hus' ledelse var splittet, fordi Jørgen Ejbøl i strid med en aftale ville blive på posten som næstformand.

I Radio24syv er Jørgen Ejbøl blevet kritiseret for at have udnyttet sin magt som mediechef i en sag om Bispebjerg Hospital, hvilket han selv afviser.

Der er også en strid om penge. Ifølge bogen 'Pansergeneralen', som Kirsten Jacobsen har skrevet om Jørgen Ejbøl, modtog Ejbøl i forbindelse med, at Lars Munch i 2014 fik 16,8 mio. kr. i fastholdelsesbonus, et "angiveligt lignende beløb". Det afviser Jørgen Ejbøl dog over for Journalisten. Han vil dog ikke svare på, om han har fået en bonus, eller hvad beløbet i så fald var.

0 Kommentarer