JP/Politikens bestyrelse fordobler honoraret

I 2017 får bestyrelsen i JP/Politikens Hus dobbelt så meget i honorar som sidste år. ”Det er et kedeligt signal oven på en fyringsrunde, hvor vi skulle af med en masse kolleger," siger tillidsmand på Politiken Pernille Mac Dalland. Lars Munch erkender, at det kan opfattes som dårlig timing 

Medlemmerne i bestyrelsen i JP/Politikens Hus har meget at glæde sig over i 2017. I år er der nemlig vedtaget en fordobling af bestyrelsesmedlemmernes honorar.

Et menigt medlem går fra 125.000 kroner til 250.000 kroner. Næstformanden stiger fra 250.000 kroner til 500.000 kroner, mens bestyrelsesformand Lars Munch går fra 375.00 kroner til 750.000 kroner.

Det skriver personalebladet i JP/Politikens Hus, Svingdøren.

Tillidsmand på Politiken Pernille Mac Dalland kalder over for Journalisten stigningen ”dårlig stil”.

”Det er et kedeligt signal oven på en fyringsrunde, hvor vi skulle af med en masse kolleger. Vi har fået at vide, at vi skal være sparsommelige for at redde avisen,” siger hun.

Bestyrelsens løn er ikke blevet reguleret  

Bestyrelsesformand Lars Munch forklarer i Svingdøren, at den store stigning skyldes, at bestyrelsen ikke er blevet reguleret i ”syv-otte år”.

”Vi har set på, hvad lignende virksomheders bestyrelser fik, og det viste sig, at vi lå under halvdelen af, hvad de gav i bestyrelseshonorar,” siger han i Svingdøren.

Lars Munch får ud over de 750.000 kroner omkring 1,5 million kroner, fordi formandsposten er hans primære arbejde. Som en del af jobbet er han blandt andet formand for European Press Price og World Press Freedom and Development Fund.

Lars Munch erkender over for Svingdøren, at det kan opfattes som dårlig timing, at bestyrelsen forhøjer honoraret midt i en økonomisk vanskelig periode.

”Men det svarer til, at vores medarbejdere kun fik halvdelen af, hvad man får andre steder. Der ville vi også være nødt til at sætte medarbejderne op på det niveau, som andre får,” forklarer han.

Får mere end bestyrelsesformanden i fx Danske Bank  

Lars Munchs honorar på 2,25 millioner kroner er højere end honoraret til bestyrelsesformanden i for eksempel Danske Bank, Carlsberg og TDC, skriver Svingdøren.

Pernille Mac Dalland mener, bestyrelsen sender et dårligt signal.

”I forhold til vores troværdighed som publicister, skulle det gerne handle om andet end bare at skovle penge ind,” siger hun.

Medarbejderne i JP/Politikens Hus kritiserede sidste år, at der var udbetalt store bonusordninger i toppen af koncernen, mens man har haft faldende indtægter og gennemført sparerunder i mediehuset.

For eksempel modtog Lars Munch et fastholdelseshonorar på 16,8 millioner kroner i 2014, da han tiltrådte som formand for bestyrelsen i JP/Politikens Hus. Ved samme lejlighed fik Jørgen Ejbøl tre millioner kroner i bonus, da han gik fra formand til næstformand i JP/Politikens Hus.

Bestyrelsesformand Lars Munch har ikke svaret på Journalistens henvendelse.

9 Kommentarer

Pia Dalsgaard
30. MARTS 2017
Efter at min famile har holdt
Efter at min famile har holdt Politiken i 3 generationer, har jeg nu opsagt mit abonnement.
Det her gider jeg ikke finde mig i.
Jens Lysdal
15. MARTS 2017
Har lige opsagt mit
Har lige opsagt mit abonnement. Opdagede også et de havde hævet abonnements-prisen med 20% i juni 2016. Det virkede ok for mig ifht. at: "medierne jo er pressede i disse tider og det er vigtigt at vi støtter de huse der tilbage" - det viste sig så at det var de ikke-producerende jakkesæt der skulle have fordoblet hyren.

I'm out. Greedy bastards.
Christian Hildebrandt
10. MARTS 2017
Ville det ikke være naturligt
Ville det ikke være naturligt, at medarbejderne svarer igen med strejke?
Jørgen Sonnergaard
2. MARTS 2017
Og nar oplaget samtidig
Og nar oplaget samtidig falder dramatisk, er det vel på tide at forhøje prisen på abonnement og løssalg? Samt give ekstra bonus til direktion og bestirelse -?
Niels Bangild
2. MARTS 2017
Én ting er, at grådigheden
Én ting er, at grådigheden blandt både danske og udenlandske ledere ikke kender grænser - og at ingen åbenbart har evne eller vilje til at standse det vanvittige, selvforstærkende cirkus med eksorbitante lønninger, pensioner, bonusser og ubegribelige fratrædelses-ordninger. Nok så slemt er det, at gamle dyder som moral, etik og anstændighed er fremmedord, både blandt ledere og politikere. Vi gjorde op med adelen, men er nu ved at skabe et nyt klassesamfund. Det ender galt.

Flere