»Vi får vildt meget respons på Snapchat. Det er dér, vi helt klart får flest henvendelser.«
Sådan siger Sie Katrine Christensen, programredaktør på DR3's ’Spørg mig om alt’. I programmet kan seerne live stille spørgsmål til de medvirkende i programmet, for eksempel en voksenbaby, en sladderjournalist eller i det seneste program – en mand, der klæder sig ud som ulv.
Der kommer fortsat en del spørgsmål fra seerne via Facebook, siger Sie Katrine Christensen. Men det kan slet ikke sammenlignes med Snapchat.
På Facebook svinger antallet af spørgsmål mellem 50 og 200 per program, mens Snapchat op til og i løbet af programmet trækker et sted mellem 500 og 1.500 spørgsmål.
Fetich og Aspergers syndrom
Kvaliteten af spørgsmålene er dog ikke altid i top, lyder det fra Sie Katrine Christensen.
»Der er rigtig mange platte spørgsmål eller gengangere på snapchat. Men der er også rigtige spørgsmål, seriøse og reflekterede spørgsmål. Så det kræver, at man har tiden til at sortere rigtig grundigt i det,« forklarer hun.
I programmet med manden, der klæder sig ud som en ulv, lød spørgsmålene fra Snapchat eksempelvis: "Hvordan kan du holde ud at gå med den maske der?", "Går du altid i ulvetøj?" og "Er det en fetich?". Men folk ville også gerne vide, hvordan det er at have Aspergers syndrom, og hvorfor manden egentlig klæder sig ud som ulv.
Folk tør spørge, når de er anonyme
I praksis sender seerne spørgsmål ind via Snapchat, hvorefter en studentermedhjælper i DR finder de bedste spørgsmål, som gæsten bliver præsenteret for i programmet. Spørgeren optræder ikke på skærmen med sit snapchatbillede – seerne får kun at vide, at det er fra Snapchat. Det vil sige, at brugeren er anonym i modsætning til spørgsmål på Facebook, hvor alle i kommentarfeltet kan se, hvem spørgeren er.
»Jeg tror, det får flere til at spørge, fordi det er lidt mindre forpligtende end at optræde med profilbillede,« siger Sie Katrine Christensen.
Ifølge Sie Katrine Christensen passer Snapchat perfekt til programmet, fordi man kan spørge anonymt, og fordi Snapchat passer til målgruppen af unge seere.
»Vi vil gerne i kontakt med seerne dér, hvor de er, og mange er på Snapchat.«
Sie Katrine Christensen forklarer, at seerne kun spørger via Twitter, hvis programmet henvender sig til typiske Twitter-brugere. Det var for eksempel tilfældet, da en whitsleblower var gæst i programmet. Via Instagram er der så få spørgsmål, at redaktionen valgte at droppe Instagram før denne sæson.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hvor er det godt, at vi har DR, så vi allesammen kan blive oplyste om, at nogle godt kan lide at have et ulvekostume på fra Fætter BR. Rart at vide at man stadig kan få noget godt TV for 3½ milliard licenskroner.....