»Det bedste bliver, at jeg får solen at se hver dag.«

Jesper Bradsted, 37 år. Fra redaktionschef på DR Nordjylland til ny chef for DR's talenthold og satirehold under DR Ung, hvor han blandt andet skal stå for udviklingen af nye satiretalenter.

Jesper Bradsted, 37 år. Fra redaktionschef på DR Nordjylland til ny chef for DR's talenthold og satirehold under DR Ung, hvor han blandt andet skal stå for udviklingen af nye satiretalenter.

Du er næsten 40 år. Hvad skal en gammel mand som dig i DR's ungdomsafdeling?
Jeg er 37 og er sådan set tættere på de 35. Så jeg ser ikke mig selv som en gammel mand. Men jeg har en menneskelig og ledelsesmæssig erfaring, jeg kan bruge til at vurdere, hvilke talenter vi har brug for, og samtidig sikre en mere langsigtet vision, så vi kan levere endnu flere gode alternativer til Paradise Hotel og Big Brother. Vi kan give noget andet end smukke piger og hårdtpumpede fyre.

Drengene fra Angora og Krysters Kartel er eksempler på intelligent underholdning, der har formået at udfordre og samle danskerne med humor. For i programmernes figurer kan man se lidt af sig selv og andre. Man bliver på den måde mindet om, hvilket samfund vi lever i. Derfor er vores talentfabrik vigtig. Unge er søgende og har ikke fundet fodfæste. De tør tage flere chancer, fordi de ikke er alt for erfaringsramte. Men hvis det hele blev styret af folk på din alder, ville det være anarki. Så der skal også være nogle gamle som mig. Du er 26 år, siger du? Så er du jo selv ved at være halvgammel.

Du kommer fra det mørke Nordjylland, hvor kaffen stadig er sort, til en ungdomsafdeling, der konstant er under udvikling. Hvordan vil du følge med?
Ja, fordommene lever i bedste velgående. Og det er ret interessant, når DR's distrikter om nogen udvikler sig og er mestre i at samarbejde. Det er jo her, nyhederne fra det meste af Danmark kommer fra. Og jeg har arbejdet meget med nyheder, er vant til at tage hurtige beslutninger op til deadline, have overblik og rykke hurtigt. Det er en god ting at tage med. Jeg er nordjyde og er vokset op i Frederikshavn. Og jeg har boet i København før. Men en gammel fyr som mig har stiftet familie, og vi bor skønt i Aalborg. Så denne gang bliver jeg boende. Bare vent, den slags lærer man at påskønne. Så nu skal jeg til at flyve flere gange om ugen mellem København og Aalborg.

Er der andre fra DR, du kan følges med?
Jeg kan nok følges med nyhedsdirektøren Ulrik Haagerup til lufthavnen. Han skal til Karup. Og så har jeg fået nogle tips af Carsten Worsøe, som er tidligere P3-chef. Han har fortalt mig om pendlerklubben SK-AAL. Men det bedste bliver, at jeg får solen at se hver dag. Selv om der er gråt nede på jorden, får jeg et dagligt solfix over skyerne og bliver mindet om, at der er lys. Og så får jeg lov til at mærke den høje puls hver dag i DR-byen og se solen gå ned over Limfjorden om aftenen.

CV: Uddannet fra DJH i år 2001. Har blandt andet været på diverse hovedstadsradioer, på Berlingske Tidende og var frem til 2007 projektleder på Radioavisen og P3 Nyheder.

0 Kommentarer