Fusionen der snublede – få det forkromede overblik

Journalisten har lavet en interaktiv tidslinje over forløbet, der begyndte med forsigtige frierier tilbage i 2002, og som efter planen skulle til afstemning på delegeretmøde 2015.  Men i november 2014 trak DJ stikket og erklærede, at fusionen er udskudt

I foråret 2013 begyndte DJ og forbundet Kommunikation og Sprog intense forhandlinger om en fusion, der efter planerne skulle til afstemning på delegeretmødet 2015. I november 2014 trak DJ stikket og erklærede, at fusionen er udskudt.

Nu er planen, at DJ vil bruge yderligere to år på at afgøre, hvad der skal ske med fusionen. De planer skal drøftes på delegeretmødet i april 2015.

Andre medlemmer, uden for hovedbestyrelsen, har stillet forslag til delegeretmødet om, at fusionen skal aflyses helt. Det støtter foreløbigt kun en af kandidaterne til hovedbestyrelsen, fremgår det af Journalistens interviews.

Udskydelsen af afgørelsen faldt efter en medlemsundersøgelse, hvor godt en fjerdedel var enten positive eller negative over for fusionen. Og næsten halvdelen svarede, at de slet ikke, eller kun i mindre grad, følte sig inddraget i fusionsovervejelserne.

I den redegørelse om det videre fusionsforløb, der skal til debat på delegeretmødet, fremgår, at der også var markant uenighed under forhandlingerne mellem DJ og KS. Uenigheden går blandt andet på kontingent, rekruttering og sikringsfond.

Nedenfor kan du bladre frem og tilbage i Journalistens interaktive tidslinje over fusionsforløbet mellem DJ og KS.  Det er en lang proces, der strækker sig helt tilbage til 2002.

Når du fører musen hen over højre side af teksten, får du mulighed for at bladre videre til næste punkt på tidslinjen. Du kan også zoome ind og ud og selv trække dig frem eller tilbage i forløbet.

SE TIDSLINJEN I FULD SKÆRM: Klikker du her, åbner tidslinjen i et nyt vindue, hvor den vises i fuld skærm.

 

0 Kommentarer