Fox-vært forærer de gamle magtpartier en vindersag

Kommunikationsrådgiver Rasmus Jønsson vurderer, at især de gamle magtpartier Venstre og Socialdemokratiet vinder på sagen, hvor studieværten Trish Regan kritiserede Danmark som et ”socialistisk land”. ”Hun har samlet nationen med et snuptag,” siger han

Nok har politikerne haft travlt med at lange ud efter Trish Regan og hendes kritik af Danmark på Fox Business Network

Men rent faktisk har den amerikanske studievært foræret danske politikere en vindersag. Det vurderer kommunikationsrådgiver og tidligere særlig rådgiver Rasmus Jønsson.

”Normalt har vi sådan en ragnarok-tone i dansk politik, hvor det er galt med alt – velfærden, sygehusene, folks arbejdsmoral og så videre. Men lige pludselig kommer det her og vender det hele på hovedet. Vi slår ring, alle samler sig mod kritikken udefra. Det bliver en meget definerende sag, fordi det er en sag, som alle vil sidde og tale om over aftensmaden, på arbejdspladserne og på sociale medier. Den slags fælles sager er der ikke ret mange af længere. Derfor er det enormt værdifuldt at komme på sagen som politiker,” siger Rasmus Jønsson.

Vitaminer til magtpartierne

Det er især de store magtpartier, som ellers er ret klemte, der har vundet på Trish Regans kritik af Danmark, vurderer han.

”De, der vinder på denne her dagsorden, er de gamle magtpartier, der har det svært i øjeblikket, fordi de hele tiden får tæsk for ting, der ikke fungerer i hverdagen: Sygehuse, uddannelsessystemet – altså velfærdssystemet. Både Venstre og Socialdemokratiet har været med til at bygge det op, så de får et skud vitaminer på det her,” siger Rasmus Jønsson.

Hurtig reaktion fra finansministeren

Fra Venstre var finansminister Kristian Jensen hurtig til at gå på sagen. Godt to timer efter, at Ritzau mandag 12.42 sendte sit telegram ud om Trish Regans udtalelser, var han klar med et tweet, hvor han inviterede Trish Regan til at besøge Danmark.

Og det var klog kommunikation, vurderer Rasmus Jønsson:

”Kristian Jensen griber den ret begavet. Det er godt set. Der kom et angreb på Danmark, som mange – tror jeg – vil synes er vanvittigt – og han træder ud på den store scene og forsvarer Danmark.

Siger, at vi faktisk er en stolt nation, der fungerer rigtig godt,” siger Rasmus Jønsson

”Ren indenrigspolitik”

Korrespondent Annegrethe Rasmussen beskriver Trish Regans udtalelser som ”ren indenrigspolitik” – og lidt på samme måde er det med Kristian Jensens tweet, selv om han både har skrevet det på engelsk og tagget Trish Regan i tweetet, vurderer Rasmus Jønsson:

”Det er jo til Danmark – til danskerne. Og jeg tror, han rammer rigtig godt med sit tweet her. Der vil altid være nogle liberale, som sidder og er sure over, at en borgerlig politiker forsvarer velfærdsstaten. Men han skriver til de danskere, der sidder inde på midten af dansk politik og overvejer: ”Skal jeg stemme til den ene eller den anden side?,”” siger Rasmus Jønsson.

Han tilføjer, at det også falder i usandsynligt god forlængelse af nylige udtalelser fra Kristian Jensen, som blandt andet i et sommerinterview har aflyst Venstres ambition om nulvækst i offentlige udgifter.

Kort efter at Trish Regan via Fox Business Network udsendte en ”præcisering” af sine udtalelser, greb Kristian Jensen den også på Twitter.

” Sådan! Tak til alle, som har hjulpet med at lægge til pres på Trish og Fox for at få dem til at rette deres påstand,” skrev finansministeren.

”Han har bevæget sig ind mod midten i dansk politik. På den måde er det rent held, at indslaget med Trish Regan kommer: Der er momentum til noget, og han banker til den,” siger Rasmus Jønsson.

Socialdemokratiet tog anden bølge

Rasmus Jønsson roser også Socialdemokratiets svar: En video, hvor folketingsmedlem Dan Jørgensen sidder som ”studievært” og påstand for påstand tilbageviser Trish Regans udlægning af de danske tilstande. Den blev lagt på Socialdemokratiets facebookside tirsdag eftermiddag.

”Første tur er ligesom kørt med Kristian Jensens tweet, og så er det altid svært at finde ud af: Hvad er så anden bølge? Socialdemokratiet går til et andet format og laver en film. Jeg synes, det fungerer godt. Også fordi de holder indholdet på substansen og tager hendes udlægning tilbage påstand for påstand,” siger Rasmus Jønsson.

Videoen er meget set og delt mere end 16.000 gange.

Alt i alt blev Trish Regans skræmmebillede af Danmark en vindersag for både Venstre og Socialdemokratiet, vurderer han.

”Det er nærmest lidt komisk, hvis man ser på det udefra: Normalt vil alle partiledere jo gerne fremstå som nogen, der kan samle landet. Men det blev altså Trish Regan, som samlede nationen – og hun gjorde det med et snuptag.”

0 Kommentarer