Forfatter beklager: Jeg overdrev om arabiske gader i Nordvest

Politisk redaktør Andreas Karker skriver i sin biografi om Ny Borgerliges Pernille Vermund, at der er gader i Københavns Nordvestkvarter, hvor der ”næsten kun er arabiske skilte, og man kan forledes til at tro, at man slet ikke er i Danmark”. ”Det giver et fejlagtigt indtryk,” erkender han

For to måneder siden udkom portrætbogen ’Værdikrigeren’ om Ny Borgerliges stifter og leder, Pernille Vermund, skrevet af BTMX’s politiske redaktør Andreas Karker.

I bogen er der en beskrivelse af Københavns Nordvestkvarter. Her skriver Andreas Karker, at området er ”meget arabisk”, og at ”der er gader i Nordvest, hvor der næsten kun er arabiske skilte, og man kan forledes til at tro, at man slet ikke er i Danmark”.

Beskrivelsen har vakt undren blandt flere, som kender området. Blandt andet Twitter-bruger og tidligere beboer i Nordvest Andreas Rasmussen, som har svært ved at genkende beskrivelsen.

I et svar til tweetet har Andreas Karker efterfølgende erkendt, at han er ”kommet til at overdrive”.

Gåtur gav slet ikke det billede

Andreas Karker fortæller til Journalisten, at han nåede frem til den konklusion, efter han tidligere på ugen blev inviteret i studiet hos Radio24syvs kulturprogram AK24syv for at uddybe sin beskrivelse af Nordvest-kvarteret.

”I forbindelse med, at Radio24syv ringer, går jeg en tur ude i Nordvest. Og jeg kan faktisk ikke finde de veje og skilte, jeg skriver om. Og mine øvrige betragtninger giver slet ikke det billede, jeg tegner i bogen – det virker ikke, som om man er i et andet land,” siger Andreas Karker til Journalisten.

Han ærgrer sig over beskrivelsen, som han vil få fjernet, hvis der skal trykkes et nyt oplag af bogen.

”Det er bare dårlig research. Det giver et fejlagtigt indtryk, og det beklager jeg,” siger han.

Onsdag sagde han det samme, da han efter sin gåtur i Nordvest var i studiet hos AK24syv. Det kan høres her.

Havde set gaden på en reportage

Andreas Karker forklarer baggrunden for beskrivelsen i bogen med, at han i forbindelse med en reportage om muslimske friskoler havde kørt igennem en gade i Nordvest og set de arabiske skilte. Men den gade kunne han altså ikke finde på sin gåtur.

”Og selv hvis de veje faktisk er der, og jeg bare ikke kan finde dem igen, så er de jo ikke beskrivende for hele området,” siger han.

Hvorfor tjekkede du ikke op på det, inden du skrev det i bogen?

”Jeg troede ikke, det var nødvendigt. Jeg følte, at det var, som jeg skrev. Og det er jeg da ked af. Jeg synes, det er ærgerligt. Én fejl, er én fejl for meget,” siger Andreas Karker. 

13 Kommentarer

Søren Geckler
17. DECEMBER 2018
Dårlig research forudsætter
Dårlig research forudsætter vel, at der faktisk er foretaget research
Jan Hillers
17. DECEMBER 2018
Eller er det mon
Eller er det mon kildeafsmitning? Jeg kan sagtens forestille mig, at den skingre Pernille Vermund har sagt noget sådant. Og hvis Karker tager hendes ord for sandhed, er den da først rigtig gal. Og bortforklaringerne bliver derefter.
Cecilie Nissen Jøhnk
16. DECEMBER 2018
Når man bruger sin "følelser"
Når man bruger sin "følelser" til at beskrive en verden overtaget af "fremmede", som passer til ens dagsorden om at være et forfulgt mindretal i sit eget land, og først opdager "fejlen" når den bliver påtalt, så er det ikke "dårlig research", så er det "ondsindet løgn".
Anders Jensen
15. DECEMBER 2018
Ja Pernille Vermund har en
Ja Pernille Vermund har en flot røv og flotte bryster og grimme tænder.

Efter det er der ikke meget positivt at skrive om hende og hendes parti.
Anders Hede
15. DECEMBER 2018
Hvis der er noget der er
Hvis der er noget der er uværdigt er det dine sexistiske nedladende kommentarer, Luci. Det hører ikke hjemme på et fint sted sim journalisten.dk

Flere