Fogedretten: Ekstra Bladet har krænket familien Nielsens privatliv

Ekstra Bladet må ikke længere må offentliggøre nye oplysninger fra lækkede dokumenter om skatteforholdene for Jesper 'Kasi' Laustrup Nielsen, hans familie og deres selskab

Ekstra Bladet må ikke længere må offentliggøre nye oplysninger fra lækkede dokumenter om skatteforholdene for Jesper 'Kasi' Laustrup Nielsen, hans familie og deres selskab

Ekstra Bladet har ifølge Fogedrettens kendelse krænket privatlivets fred ved at offentliggøre følsomme oplysninger i dækningen af den igangværende skattesag, hvor Skat kræver 168 mio. kr. af familien Nielsen. Det skriver Ekstra Bladet på ekstrabladet.dk. Det er dermed anden gang, at Jesper 'Kasi' Laustrup Nielsen får medhold i en sag mod Ekstra Bladet – sidste gang i 2008.

Selvom Ekstra Bladet ikke må bringe nye informationer fra skattedokumenterne, må de gerne referere til stof, der allerede er offentliggjort, så det er tvivlsomt om Jesper Laustrup Nielsen og resten af familien Nielsen får den fred fra medierne, som han efterspurgte i går aftes.

Selvom fogedforbuddet mod Ekstra Bladet også havde omfattet  informationerne, de allerede havde offentliggjort, så havde det givetvis ikke gjort den store forskel, mener Ekstra Bladets advokat, Carlo Siebert:

»Det der er sluppet løs kan man ikke spole tilbage igen. Jyllands-Posten og alle andre medier kan jo skrive videre lige så tosset de vil. De må også godt citere Ekstra Bladet,« sagde han tidligere i dag til journalisten.dk.

Alligevel vil Ekstra Bladet ikke acceptere kendelsen:

»Vi kærer selvfølgelig. Vi kan ikke leve med afgørelsen. Dommeren har fuldstændig misforstået præmissen i denne sag. Det er ikke en privatsag. Tusindvis er afhængige af denne sag. 40 mand er blevet sat på gaden og masser har købt sæsonkort,« siger chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen ifølge ekstrabladet.dk.

Lækage en politisag

Ekstra Bladet skriver desuden, at retten ikke finder det sandssynliggjort, at oplysningerne er fremkommet på ulovlig vis, hvilket var tilfældet i fogedretsagen i 2008. 

Skat offentliggjorde dog i dag en pressemeddelelse, hvor de gør opmærksom på, at de politianmelder lækagen af skatteoplysningerne, men det får ikke Ekstra Bladet til at løfte sløret for deres kilde, understreger Karen Bro, chefredaktør på Ekstra Bladet:

»Det betyder ikke noget som helst. Vi beskytter selvfølgelig vores kilde,« siger hun til journalisten.dk

Journalisten.dk har dagen igennem forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jesper Laustrup Nielsen.
 

2 Kommentarer

Poul Poulsen
9. AUGUST 2012
Re: Fogedretten: Ekstra Bladet har krænket familien Nielsen
Poul Madsen var blandt dem, der havde købt sæsonkort. Det er nok derfor at chefredaktøren er sur på Kasi-Jesper, for det kan da umuligt være fordi at Poul Madsen ikke mener at Kasi-Jesper skal have lige så stor beskyttelse som Helle Thorning. Da Ekstra Bladet med socialdemokraten Poul Madsen i spidsen arbejdede for at Thorning skulle blive statsminister, udtalte Madsen & Co jo ellers at man ALDRIG kunne drømme om at bruge skatteoplysninger af privat art. Eneste undtagelse synes så at være, hvor personen der forfølges ikke er socialdemokrat eller lover at fastholde Ekstra Bladets momsfritagelse og milliontilskud fra skatteyderne.
Steen Ole Rasmussen
8. AUGUST 2012
BT, Ekstra Bladet har krænket Fru Helle Thornings privatliv!

Men det gør ikke noget, for der var alle skyldige!

Med ret skal land bygges, dvs. medier og folkedomstolens.

http://www.arbejdsforskning.dk/pdf/art-87.pdf