EU-regler forhindrer ændring i hjælpepakke til danske medier

Dansk Folkeparti har kaldt det urimeligt, at besparelser i mediehuse som for eksempel kollektiv lønnedgang bliver fratrukket kompensation for tabte annoncekroner

EU-regler står i vejen for at ændre på den hjælpepakke til de danske medier, der består i at yde kompensation for tabte annoncekroner under coronakrisen.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) i et svar til Folketingets Kulturudvalg, skriver Mediawatch.

”Det vil således være i strid med den eksisterende statsstøttegodkendelse og dermed udgøre ulovlig statsstøtte, hvis Slots- og Kulturstyrelsen fortolker eller ændrer bekendtgørelsens § 9, stk. 1., 2. pkt., således, at mediers sparede omkostninger relateret til COVID-19 ikke skal fratrækkes kompensationen,” lyder det i svaret.

Hjælpepakken har tidligere mødt kritik fra Danske Medier og Dansk Folkeparti. Kritikken bunder i, at besparelser, der er kommet i stand gennem for eksempel kollektiv lønnedgang, bliver modregnet i kompensationen.

”Det synes jeg ikke er rimeligt. Vi er nødt til politisk at se på den hjælpeordning, så man ikke bliver straffet for at gå ned i løn,” sagde Dansk Folkepartis medieordfører, Dennis Flydtkjær, i sidste uge.

0 Kommentarer

Læs også

DF kræver svar fra ministeren om hjælpepakker: Urimeligt at straffe medier

05. JANUAR 2021