Efter overfald: DR tilbyder vagter til medarbejderne

To væbnede røverier på parkeringspladsen ved DR Byen i København fører til ekstra beskyttelse af DR-ansatte. »Medarbejderne er glade for ordningen,« siger DR-chef for ejendomme og service, Poul Holt Pedersen

DR tilbyder nu medarbejdere i DR-Byen, at de kan få følgeskab af en vagt, når de går til og fra arbejde.

Det skyldes to konkrete episoder. Lørdag aften var en kvinde udsat for væbnet røveri på parkeringspladsen ved DR Byen i København. Tirsdag blev endnu en kvinde overfaldet.

»Vi har fået vagterne på grund af overfaldene på de to kvinder. Ordningen kommer til at køre så længe der er et behov,« slår DR-chef for ejendomme og service Poul Holt Pedersen fast over for Journalisten.

Utrygge medarbejdere, der skal ud af DR-Byen, kan henvende sig i receptionen og blive fulgt til metro, bil eller cykel. Når turen går ind på arbejdspladsen, kan de DR-ansatte ringe til et internt nummer og blive hentet af en vagt.

»Mit indtryk er, at medarbejderne er glade for tilbuddet, men da ordningen kun har kørt siden i går eftermiddags, har kun fåtal benyttet sig af det,« siger Poul Holt Pedersen.  

DR’s interne medie – DRinde – skriver, at ofrene blev passet op af to maskerede personer på en knallert. DR har billeder af gerningsmændene, men da det var mørkt, da overfaldene fandt sted, er billederne ikke umiddelbart til hjælp.

Fællestillidsrepræsentant for Dansk Journalistforbund, Anne Serlev, fortæller, at det ikke er journalister, der er blevet overfaldet.

»Den ene kvinde var en udsendelsestekniker og den anden en gæst. Det gør det ikke mindre slemt, for det er grænseoverskridende at blive udsat for et røveri,« siger Anne Serlev.

Hun kritiserer ledelsen på DR:

»Jeg synes, de har været langsomme om at få sat noget i sving. Det har været alt for mørkt ude på parkeringspladsen – det har vi talt om længe. Vi kan håbe på, at de her frygtelige hændelser får sat arbejdet i gang.«

Til DRinde siger Poul Holt Pedersen:

»Allerede for nogle måneder siden besluttede vi, at belysningen i området skulle forbedres. I løbet af et par uger forventer vi at have et forslag klar til, hvordan vi kan sikre bedre belysning og dermed tryggere forhold i aften- og nattetimerne på arealet over imod parkeringspladsen.«

Anne Serlev er tilfreds med, at DR-ledelsen har sørget for vagt-ekskorte.

»Hvis folk føler sig trygge ved en vagt, synes jeg, det er godt. Men det bedste vil være, hvis de her fløse bliver fanget, og der bliver statueret et eksempel,« siger Anne Serlev.  

0 Kommentarer