2018 ifølge iværksætteren Peter Ernstved Rasmussen – det drømmer han om i 2019

Peter Ernstved Rasmussen fra netmediet Olfi husker 2018 for et uretfærdigt medieforlig, en velfungerende betalingsmur og afsløringerne af inhabilitet i Forsvaret. Han håber, Olfi kan inspirere journalister til iværksætteri. ”Jeg har aldrig lavet noget så sjovt.” Her er første artikel i Journalistens serie med personlige beretninger – om medieåret 2018 og forventningerne til 2019

Hvad vil du huske 2018 for?

”Journalistisk var det dejligt at se, at Olfis historier om inhabilitet i Forsvaret nåede ud til en så bred skare af mennesker. Jeg fik afdækket en kultur i Forsvaret og Forsvarsministeriets ledelse, som ikke er gavnlig for nogen. For mig viser det, at små nichemedier kan sætte en dagsorden uden at have adgang til de samme gigantiske budgetter som de store mediehuse.”

”Og så vil jeg huske 2018 som året, hvor der kom penge i Olfi. Jeg etablerede en betalingsmur, og det viste sig at være en klog beslutning. Jeg er gået fra en situation, hvor jeg nogle gange var i tvivl, om jeg kunne betale næste termin, til at jeg kan overveje at lægge et regulært budget.”

Hvad vil du helst glemme fra 2018?

”Jeg lavede et bankskifte, fordi jeg var blevet lovet en kassekredit, som banken alligevel ikke ville give mig. Jeg måtte aflyse en rejse til USA med min søn for at kunne betale mine regninger. Jeg valgte at skifte til en lille, god bank, som der ikke har været nogen problemer med.”

”Det er svært ikke at nævne medieforliget. Man fjerner momsen på digitale abonnementer, men det gælder kun for medier med mindst tre fuldtidsansatte.”

”Jeg er kun mig selv, og det betyder, at jeg hverken får mediestøtte eller nulmoms. Olfi har aldrig modtaget støtte, og jeg synes principielt, at medier skal kunne klare sig uden støtte. Men der er noget galt med reglerne, når man skaber en så ulige konkurrencesituation mellem medier, der får støtte, og dem, der ikke gør.”

Hvad er dit håb for 2019?

”Jeg har 1.000 private og erhvervsabonnenter, og mit håb for 2019 er, at læserne bliver ved med at bakke op om det, jeg laver. Jeg håber, at Olfi etablerer sig som en kernesund forretning, der kan udbetale løn til mig. Jeg håber, jeg kan afdække flere sager, der vækker genklang andre steder end i Olfi.”

”Jeg håber også, at Olfi kan inspirere andre journalister til at lave deres egne medier. Der er masser af muligheder for journalister med iværksætterdrømme. Jeg har aldrig lavet noget så sjovt og spændende som at have mit eget lille medie.”

Er du typen, der normalt lægger planer langt ud i fremtiden?

”Både ja og nej. Det er klart, at den langsigtede plan med Olfi er at lave noget, som bliver godt i længden. Men jeg har ikke en detaljeret drejebog for, hvad der skal ske for eksempel 1. juni eller 12. september næste år.”

0 Kommentarer